TV3 blir huvudkanal för Vinter-OS i Sotji

Av på 7 november, 2013

TV3 och TV10 kommer att sända de olympiska vinterspelen från Sotji. Tillsammans kommer MTG-kanalerna att visa det bästa från vinterspelen. För de som vill uppleva allt från Sotji erbjuds Viasat, som kommer att tv-sända mer från ett vinter-OS än någonsin tidigare.

– Det är en enorm ära att kunna erbjuda tittarna de största vinterspelen någonsin, säger Erik Westberg, OS-chef på Viasat som producerar sändningarna.

OS i Sotji 2014 blir de första spelen i historien som sänds av ett kommersiellt tv-hus i Sverige.Huvudkanal för sändningarna blir TV3 som kompletteras av sport- och dokumentärkanalen TV10.Tillsammans kommer dessa båda kanaler att visa det bästa från vinterspelen, det vill säga sändningar från morgon till kväll med de svenska medaljhoppen, medaljstriderna, de hetaste matcherna, invigningen, avslutningen, samt studioprogram med dagsaktuella höjdpunkter och sammandrag.

– TV3 och TV10 kommer ge svenska folket möjlighet att följa de mest intressanta och engagerande tävlingarna från varje OS-dag, säger Joachim Nordlind, VD MTG TV.

Byggmark, Miskovsky och Ekholm till Viasat
För att kunna erbjuda tittarna den bästa tänkbara OS-upplevelsen har Viasat redan värvat ett flertal kända och kunniga profiler som Carolina Klüft, Anja Pärson, Per Elofsson och Anette Norberg. Dessa får nu sällskap av nyförvärv som Helena Ekholm, Jens Byggmark samt artisten och snowboardprofilen Lisa Miskovsky.

Den tidigare skidskytten Helena Ekholm har förutom två individuella VM-guld även vunnit Svenska Dagbladets bragdmedalj och Jerringpriset. Jens Byggmark tog VM-silver i slalom 2011 och satsade hårt på OS 2014, innan en svår knäskada satte stopp för drömmen om Sotji. Nu får han ändå möjlighet att spela en viktig roll i vinterspelen, som alpin tv-expert och reporter. Lisa Miskovsky var landslagsåkare i snowboard innan hon slog igenom som artist, och fick en Grammis som årets artist 2004. I Sotji får hon en reporterroll.

– Jens, Helena och Lisa adderar ytterligare trovärdighet, och en ny dimension, till våra sändningar, säger Erik Westberg.

Redan vid årsskiftet är det premiär för TV3:s dokumentärserie ”Drömmen om Sotji” som under ett år och i sex avsnitt följer Henrik Lundqvist, Marcus Hellner, Viktoria och Joshi Helgesson, Anna Holmlund samt Jens Byggmark i deras OS-förberedelser.

– Drömmen Om Sotji är ett led i vår målsättning att lyfta OS-intresset mellan spelen, och kommer att ge tittarna en unik och exklusiv inblick i livet för sex av Sveriges OS-hopp, säger Joachim Nordlind.

Vinter-OS på TV3 och TV10
TV3 och TV10 kommer att sända det bästa från OS. Det innefattar direktsändningar från morgon till kväll med till exempel de svenska medaljhoppen, medaljstriderna, de hetaste matcherna, invigningen, avslutningen, samt studioprogram med dagsaktuella höjdpunkter och sammandrag.

Vinter-OS på Viasat
Med Viasat som operatör får man tillgång till det fulla utbudet av OS, med svenska kommentatorer och i HD-kvalitet. Tittaren kan ta del av direktsändningar från OS på ett antal extrakanaler, och välja bland upp till sex direktsända grenar samtidigt, samt kommer även kunna se en nyhetskanal om OS som sänder dygnet runt. Med Viasats sportkanaler via annan operatör än Viasat kommer man att kunna välja bland upp till tre direktsända grenar samtidigt.Kunder med Viasats sportpaket kommer även att kunna se allt från OS på betaltjänsten Viaplay.se, utan extra kostnad.

Vinter-OS på Viaplay
Med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen i direktsändning var man vill genom datorn, mobilen, surfplattan eller spelkonsolen.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in