Våga prata om psykisk ohälsa

Av på 9 november, 2018

Personerna som föreläser under veckan är alla viktiga ambassadörer för att öka medvetenheten och kunskapen om psykisk ohälsa, utifrån egen erfarenhet eller som närstående berättar de om sin situation och hur de har hanterat den. 

Under fyra dagar arrangerar vi fyra föreläsningar på fyra olika platser i södra länsdelen. I Askersund, Fjugesta, Hallsberg och Kumla kan man lyssna på öppenhjärtliga berättelser från anhöriga eller personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, berättar Birgitta Gunnarsson som är delaktig i arrangemanget samt engagerad i psykisk hälsa i sitt jobb som länsövergripande anhörigkonsulent. Tror jag kan utlova både skratt, gråt och hopp för den som har möjlighet att besöka föreläsningarna, säger Birgitta.

Föreläsningarna börjar kl 18.00 men den som vill ta tillfället i akt och möta personer som på olika sätt jobbar med psykisk hälsa är välkomna till aktuell lokal från klockan 17.30. Representanter från värdkommunen, psykiatrin samt från olika föreningar som jobbar med psykisk hälsa finns då på plats. Samtliga föreläsningar är gratis och ingen anmälan krävs.

 • Askersund 12/11
  – Våga prata om psykisk ohälsa
  Elisabet Norlinder föreläser om att vara anhörig till en dotter med ADHD som drabbats av psykoser och missbruksproblematik.
  Norra Bergen, Näckrosen, Loggatan 2, Askersund

 • Fjugesta 13/11
  – Samtal om det vi inte talar om
  Föreläsning och samtal om psykisk ohälsa, anhörigskap och att våga tala om det som är riktigt svårt.
  Träffen, Storgatan 10, Fjugesta

 • Hallsberg 14/11
  – En oönskad livssituation
  Öppet och ärligt berättar Erik Widlund om sin kamp för överlevnad. Ett liv kantat av psykisk ohälsa, självmordsförsök och en mammas betydelsefulla stöd.
  Knuten, Nytorgsgatan 6, Hallsberg

 • Kumla 15/11
  – Inte som andra
  Hur påverkas relationer av ett anhörigskap? Med humor och glädje berättar Marianne och Thomas om sin relation och brokiga liv. Hund är med i föreställningen.
  Kvarngården, Skolvägen 6, Kumla

Arrangörer
Arrangemanget är ett samarrangemang mellan Askersunds kommun, Hallsbergs kommun, Kumla kommun, Lekebergs kommun, Föreningen för psykiatriskt samarbete, Region Örebro län samt Studieförbundet vuxenskolan.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in