Vinnare i skrivartävlingen Dig it! 2021

By on 22 november, 2021
Prisutdelning ägde rum 20 november under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro.

Årets tävling har inspirerat skrivande från många av länets kommuner och rekord i inskickade bidrag, där temat fortsättning behandlats på fantasifulla och tänkvärda sätt. Under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro korades vinnarna.

För 20:e året i rad arrangeras Dig it!, en regional digital skrivartävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet.Tävlingen anordnas av Biblioteksutveckling Region Örebro län, tillsammans med folk- och skolbibliotek i länet. Årets tema har varit fortsättning och nu har vinnarna för 2021 korats.

– Vi är som alltid väldigt imponerade och glada över den skrivande kraft som finns hos ungdomar i Örebro län. I år har vi tagit emot upp mot hundra bidrag, så juryn hade det lite svettigt, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

Syftet med tävlingen är att stärka de unga författarna i sin identitet som skrivande personer och ge dem inspiration att utveckla sin kreativitet och fantasi. Priset, förutom äran och diplom, är ett pengabidrag. Ungdomarna tävlar i två kategorier beroende på ålder, högstadie- eller gymnasieklassen. Alla bidrag finns att läsa på websidan: http://digitskrivartavling.blogspot.com/

– Årets pristagare kommer från kommunerna Örebro och Kumla.Det har varit ett spännande arbete och mycket intressant att få ta del av alla tankar och infallsvinklar på temat fortsättning. Det vore kul att få kolla in i framtiden och se hur skrivandet finns med på olika sätt i pristagarnas liv i länet. Två av tidigare års pristagare har vittnat om hur tävlingen satte igång viktiga processer kring skrivande och kreativitet, filmerna finns att ta del av på bloggen, säger Linda Berg Ottoson.

Vinnare i årets tävling

Högstadiet:

  1. Olivia Öberg, Örebro, för berättelsen Att fortsätta
  2. Lucas Lange, Örebro, för berättelsen Loopen
  3. Daga Eriksson, Kumla, för berättelsen Efter att du försvann

Gymnasiet:

  1. Sofia Brundin, Örebro, för berättelsen Eldflugorna
  2. Vilma Andersson, Kumla, för berättelsen Örebro central
  3. Matilda Fastberg, Kumla, för berättelsen Jag drunknar i blått

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login