Visiba Care breddar möjligheter för digitala vårdmöten i den offentliga vården

Av på 23 november, 2018

Region Örebro län har genom en upphandling valt Visiba Care som leverantör av en plattform för digitala vårdbesök. Avtalet innebär att fler patientgrupper inom både primär- och specialistvården kommer få möjlighet att möta vårdpersonal online redan nästa år. Tillsammans med Västra Götalandsregionen är Region Örebro är den andra regionen i rad som på kort tid valt Visiba Cares plattform. 

I upphandlingen ställde Region Örebro höga krav på att tjänsten för digitala vårdbesök ska uppfylla stora organisationers behov och ge olika vårdenheter möjlighet att anpassa vårdflöden och patienterbjudanden. Genom Visiba Cares lösning kommer patienter inom både specialistvård och primärvård erbjudas möjligheten att möta regionens vårdpersonal digitalt.

Att allt fler regioner och landsting väljer att erbjuda digitala vårdmöten är något som många välkomnar. VGR tog det första klivet till breddinförande under hösten 2018 och nu höjer Region Örebro ribban ytterligare genom att satsa på en genomarbetad lösning för att inkludera alla enheter och verksamheter inom regionen.

Samuel Sporrenstrand är Chief Technology Officer på Visiba Care och driver utvecklingsarbetet tillsammans med teamet på Örebrokontoret.

– Region Örebro län har tidigare drivit pilotprojekt för ungdomsmottagningen och diabetesvård via vår plattform, och att de nu tar steget vidare och öppnar upp för samtliga verksamheter känns som en milstolpe för den offentliga vården i Sverige. Det känns ju också lite extra kul för mig som Örebroare att just vår region ligger i framkant och är bland de första i Sverige med att breddinföra digital vård, säger Samuel Sporrenstrand.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in