Volvo Cars samarbetar med Google om nästa generations uppkopplade bilar

By on 16 maj, 2017

Volvo Cars har meddelat att de inlett ett nära samarbete med Google, ett av världens största teknikföretag, för att utveckla nästa generation av sitt prisbelönta infotainmentsystem med uppkopplad teknik baserat på Android.

Systemet ger tillgång till ett stort utbud av appar och tjänster och kommer att lanseras på nya Volvomodeller inom två år.

Tanken med samarbetet är att det ska revolutionera kundernas interaktion med Volvobilar. Det stora utbudet av populära Androidappar, som utvecklats av Google, Volvo och andra apputvecklare, ger tillgång till uppkopplade och smarta tjänster i och omkring bilen.

– Samarbetet med Google är ett viktigt strategiskt steg. Googles plattform och tjänster förbättrar användarupplevelsen genom att det ger fler anpassningsmöjligheter samtidigt som Android erbjuder ökad flexibilitet ur utvecklarperspektiv, säger Henrik Green, Senior Vice President Research & Development på Volvo Car Group.

Samarbetet med Google reflekterar den pågående sammanstrålningen mellan fordons- och teknikindustrin i takt med att bilarna blir mer uppkopplade. Volvo anser att smarta samarbeten är framtiden för bilindustrin. Med Android som grundsystem kan utvecklingen ske snabbare och med större flexibilitet och erbjuda kunderna möjlighet att personanpassa upplevelsen av uppkopplad teknik i bilen.

Vi är mycket glada över att samarbeta med Volvo för att integrera Android i deras nästa generation av uppkopplade bilar, säger Patrick Brady, Vice President of Android Engineering på Google. – Det här samarbetet innebär att vi kan leverera en mer komplett upplevelse till Volvoförare – tack vare den välutvecklade infotainmentplattformen och det stort utbudet av Android-appar och Google-tjänster.

– Android ger oss tillgång till ett stort ekosystem samtidigt som vi kan behålla Volvos välbekanta användargränssnitt. Vi kommer att erbjuda hundratals med populära appar och en välintegrerad, uppkopplad upplevelse, säger Henrik Green.

Volvo samarbetar med Google kring ytterligare ett initiativ, som handlar om att uppdatera de senaste Volvomodellerna med Google Local Search, en app för platsbaserade tjänster. Appen blir tillgänglig för kunderna genom en uppdatering av Sensus Navigation.

Ekonomi
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login