Volvo tar med sig varumärket Cross Country in i sedansegmentet

Av på 8 januari, 2015

Volvo Cars trappar upp för att möta kraven från sina kärnkunder. Ett uttryck för detta är presentationen av den spännande S60 Cross Country på bilsalongen i Detroit.

Redan 1997, när Volvo var först bland premiummärkena att lansera en terrängversion av sina framgångsrika kombibilar, kunde ingen förutse vilken succé crossover-konceptet skulle bli. Idag är crossover vardagsmat och lösningen har bidragit till att definiera en helt ny kategori av livsstilsfordon.Volvo tar återigen ett djärvt steg framåt – denna gång inom sedansegmentet – i och med lanseringen av S60 Cross Country. Detta är den första premiumsedanen med samma prestanda och samma robusta formspråk som de berömda Cross Country-kombibilarna.

– Vi vill fortsätta utforska marknaden med vårt varumärke Cross Country. Vi började med det redan 1997, med V70 Cross Country, och det lade grunden till ett helt nytt segment. Vi har inkluderat alla de prestandarelaterade fördelarna med Cross Country-bilarna i denna nya modell, samtidigt som den ger ett helt unikt uttryck för äventyrslystnad och terrängkapacitet i en distinkt sportig och snygg förpackning, säger Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management inom Volvo Cars.

Stabil hållning

Liksom den nyligen introducerade V60 Cross Country har S60 Cross Country ökad markfrigång (65 mm högre) och levereras med samma kompetenta fyrhjulsdrift som andra Cross Country-modeller. Resultatet är den enda verkligt kapabla och samtidigt eleganta terränggående crossover-sedanen på marknaden. S60 Cross Country kommer även att levereras med framhjulsdrift i Europa och på vissa andra marknader.

– S60 Cross Country är den enda riktiga utmanaren i segmentet crossover-sedaner. Vi har identifierat en tydlig marknadsnisch för en mer kapabel sedan, med robust formspråk och hög markfrigång. S60 Cross Country kommer att tilltala människor som söker en spännande sedan med frikostiga prestanda, men som inte vill göra avkall på crossoverns uppenbara fördelar, säger Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing and Customer Service.

S60 Cross Country återspeglar Volvos kärlek till naturen och märkets skandinaviska arv. Modellen erbjuds med både 18″- och 19″-fälgar med högprofildäck som tillför komfort och terrängestetik, minskar vägbullret, och ger fälgarna extra skydd vid behov.

Den dynamiska formgivningen ger en sportig, okonventionell och äventyrlig touch till sedankonceptet, och erbjuder en engagerad och fokuserad körupplevelse i robust kontakt med underlaget.

Drivlina

S60 Cross Country kommer att lanseras med ett komplett utbud av drivlinor, allt från kraftfulla T5 med 4-hjulsdrift och bensinmotor som levererar upp till 250 bhp*, tillgänglig i USA, Kanada, Ryssland och Europa, till D4 med framhjulsdrift och en dieselmotor på 190 hk, baserad på Volvos klassledande drivlinearkitektur Drive-E, som erbjuder en kompromisslös blandning av effektivitet och prestanda på de europeiska marknaderna. En 4-hjulsdriven dieseldrivlina D4 kommer också att lanseras, baserad på den beprövade 5-cylindriga dieselmotorn 2.4L. Enligt planeringen ska S60 Cross Country vara tillgänglig för beställning på försommaren.

  • Volvo Cars pekar mot framtiden med den spännande S60 Cross Country
  • En pionjär inom segmentet, från Volvo Cars
  • Bygger på ett starkt arv av livsstilsorienterade produkter

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in