Sveriges främsta aktiefonder

Av på 13 maj, 2020

Webbsidan FondlyNews.se har nu nöjet att presentera ett helt nytt betygsystem för svenska fonder! Svenska aktiefonder är först ut med att bli analyserade.

Syftet med det nya betygsystemet är att hjälpa fondsparare att fatta mer välgrundade beslut och att hjälpa spararna ta kontroll över sitt fondsparande. Vi vill också öka den allmänna kunskapsnivån avseende fondsparande och bidra till ett ekonomiskt hållbart sparande för den enskilde spararen.

Tidigare har en grundlig fondanalys varit få institutioner förunnat men det vill vi ändra på genom att lansera Fondly Rating som är en gratistjänst byggd av sparare för sparare.

– Vi har länge sett ett stort behov av ett fördjupat betygssystem för fonder på den svenska marknaden. Det nya betygssystemet som vi kallar för Fondly Rating är betydligt mer heltäckande och djupgående än de vi tidigare sett. Här mäter vi inte enbart avkastning och kostnader utan tar ett helt nytt helhetsgrepp om både fonden och förvaltarna bakom. Dessutom vägs såklart hållbarhetsaspekter in direkt i betygssystemet, säger grundarna Göran Farkas och Jonas Brodd.

Så här ser topp fem-listan ut för kategorin svenska aktiefonder:

  1. Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Rating: AAA, 96 Poäng
  2. Simplicity Sverige, Rating: AAA , 94 Poäng
  3. Spiltan Aktiefond Stabil, Rating AAA , 94 Poäng
  4. Ethos Aktiefond, Rating: AAA , 91 Poäng
  5. PriorNilsson Sverige Aktiv, Rating: AAA-, 90 Poäng

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa FondlyNews

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in