Femte raka förlusten för ÖHK

By on 25 oktober, 2013

Det blev aldrig något lyckligt slut på Örebro HK:s fyra matcher långa borta tour. Ikväll förlorade de mot Frölunda med 5-3.

Tillsammans med förlusten mot AIK i den senaste hemmamatchen har ÖHK kommit upp i fem raka förluster. Örebro har även bara tagit en poäng på fem matcher.

Kvällens match påminde mycket om de tidigare matcherna på touren. Örebro tog ledningen men kunde inte hålla den.

Målrik start
Martin Johansson gav ÖHK ledningen 0.47 i den första perioden. Frölunda kvitterade genom Jesper Ollas 1 min senare. Örebro tog återigen ledningen i powerplay genom Justin Dibenedetto, varpå Greg Scott kvitterade för hemmalaget.

I den andra perioden var det omvänt. Frölunda tog ledningen med 3-2 genom Sebastian Lauritzen. Örebro kvitterade till 3-3 genom Martin Johansson. Efter det drog tillslut hemmalaget det längsta strået.

Johan Harju satte 4-3 i powerplay och i den tredje perioden kunde Jonas Nordqvist punktera matchen med sitt 5-3 mål.

Äntligen hemmaplan
Örebro återvänder nu hem till Behrn Arena för att möta Färjestad. Den matchen spelas på tisdag. Det är en viktig match för ÖHK som gärna vill bryta den negativa trenden, och varför inte göra det i sin borg framför sin hemmapublik.

Bild: Arkivbild Örebronyheter