8 enkla spartips som allt fler svenskar nyttjar

By on 17 mars, 2023
Arkivbild

Att det råder tuffa ekonomiska tider för många svenskar är ingen hemlighet. Tiotusentals svenskar har en budget som går minus varje månad och där det för många gäller att vända och vrida på varenda krona för att månadsbudgeten faktiskt ska kunna gå ihop.

Att spara in en slant här och där kan för många också vara aningen lättare än vad det kan vara att öka sitt hushålls intäkter. Vilka spartips är det då som många svenskar väljer att använda sig av? De vanligaste och enklaste tipsen som sparar pengar är:

Gör upp en budget över ditt hushålls samtliga intäkter och utgifter

Många svenskar har ingen erfarenhet av att att göra upp en enkel månadsbudget, något som man numera kan få gratis hjälp med via Konsumentverket.se och deras hjälpsamma och enkla budgetkalkyl. En månadsbudget hjälper dig att få bättre kontroll över din privatekonomi samtidigt som du även kan se vad som kan förbättras i ekonomin.

Sluta snusa eller röka

Ger både en förbättrad ekonomi och en förbättrad hälsa.

Jämför elavtal, försäkringar och abonnemang

Ett enkelt tips som kan göra att det blir mera slantar över varje månad genom att du helt enkelt väljer det elavtal, de försäkringar och de abonnemangstjänster som är bäst för dig och din plånbok.

Betala av dina lån

Att ha flera lån hos olika banker och långivare är väldigt vanligt bland oss svenskar. Om du kan samla dina lån hos en enda bank eller alternativ långivare som du hittat via exempelvis Lenders.se så kan det göra att du kan spara gott om tusenlappar varje månad enbart genom att du samlar dina samtliga lån hos en enda bank eller långivare till en lägre effektiv räntekostnad.

Storhandla en gång i veckan

Att göra en enda storhandling per vecka istället för att göra 2-3 mindre impulsiva handlingar sparar också pengar. Handla frukt och grönsaker efter säsong och använd dig av rabattkuponger och förmånliga erbjudanden.

Laga matlådor att ta med på jobbet

Många svenskar väljer att laga och förbereda matlådor för hela veckan. Här finns också tusenlappar att spara varje månad genom att exempelvis ta med sig en matlåda på jobbet istället för att äta ute på restaurang med kollegorna varje dag.

Cykla eller gå på jobbet

Om du har möjlighet att parkera bilen och istället åka kommunalt eller än bättre, gå eller cykla till jobbet, så slår du två flugor i en smäll genom att även här både förbättra din ekonomi och din hälsa.

Träna utomhus eller hemma

Det går alldeles utmärkt att kunna träna hemma i vardagsrummet under vintern och utomhus under vår, sommar och höst. Även här finns tusenlappar att kunna spara.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: Welltours

You must be logged in to post a comment Login