Aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga

By on 2 juli, 2023
Arkivbild

När Sverige tar semester så fortsätter idrottsrörelsen leverera meningsfull fritid till våra barn och unga, under sommaren kommer ett antal föreningar att erbjuda olika och kostnadsfria aktiviteter i vårt län.

Under sommaren när klockan inte styr och rutiner sätts ur spel är det kanske ännu viktigare med sysselsättning och organiserade mötesplatser, inte minst för våra barn och ungdomar.

– Vi vill att alla barn och ungdomar ska ha möjlighet till idrott och rörelse och ser mycket positivt på att våra föreningar erbjuder roliga sommaraktiviteter ute i bostadsområdena där människor bor, vilket är en viktig tillgänglighetsfaktor, liksom att aktiviteterna kommer att vara kostnadsfria, säger Josefin Gullbrand, verksamhetschef för Idrott och folkbildning på RF-SISU Örebro län.

Exempel på aktiviteter som kommer att erbjudas är fotboll, padel, diskgolf, tennis, cykelskola och MMA. Aktiviteterna kommer att ske i olika stadsdelar i Örebro bland annat i VOX-parken, Baronbackarna, Markbacken, Oxhagen, Varberga, Brickebacken, Norr och Stadsparken, men även ute i länet, däriband Lekeberg, Fellingsbro och Hällefors.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: RF/SISU

You must be logged in to post a comment Login