Apoteket utökar satsningen på vaccinationer till 50 apotek

Av på 4 april, 2019

Sveriges största vaccinationskedja blir nu ännu större. I dag börjar Apoteket i samarbete med Adxto Care att erbjuda vaccinationer även på Apoteket Spiralen i Norrköping. Det innebär att kunder nu kan bli vaccinerade på 50 apotek runt om i landet. Inför den stundande fästingsäsongen kommer ytterligare nio apotek tillfälligt att erbjuda TBE-vaccinationer.

Apoteket har sedan oktober 2016 erbjudit vaccinationer på utvalda apotek i samarbete med vårdföretaget Adxto Care. Kunderna uppskattar tillgängligheten och enkelheten med drop-in och nu utökas satsningen till flera orter.

När Apoteket Spiralen i centrala Norrköping idag har premiär för vaccinationer finns tjänsten på 50 apotek över hela landet. I Örebro kan man sedan tidigare vaccinera sig på Apoteket vid Universitetsjukhuset samt Apoteket Älgen.

– Våra undersökningar visar att kunderna gärna gör olika hälsotjänster hos oss på Apoteket. Genom att erbjuda vaccinationer på flera orter gör vi en viktig insats för kunderna och för folkhälsan i Sverige, säger Lotta Haleen, ansvarig för hälsotjänster och förskrivna produkter på Apoteket.

De vaccinationer som erbjuds på apoteken är bland annat vaccin mot säsongsinfluensa, bältros, påfyllning av grundskydd, vacciner inför utlandsresa samt vaccin mot TBE.

Under 2018 drabbades närmare 400 personer av TBE i Sverige. Väldigt många kunder ville vaccinera sig mot TBE förra våren.Inför den stundande fästingsäsongen har Apoteket därför valt att tillfälligt erbjuda just TBE-vaccinationer på ytterligare nio apotek.

– Nu när våren kommer så vaknar fästingarna och därmed finns risken för att smittas av TBE. För de personer som vistas i skog och mark i södra och mellersta Sverige där det förekommer TBE kan det vara klokt att skydda sig genom att vara vaccinerad, säger Rolf Gustafson, ansvarig infektionsläkare på Adxto Care.

På apoteket.se finns hela listan över apotek som erbjuder vaccinationer och vilka dagar och tider som gäller på de olika apoteken.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in