Årets Seniorhöst är igång

By on 2 oktober, 2023
Bild: Örebro kommun

Årets Seniorhöst är igång, inspirerar seniorer till hälsosammare liv. Träning av kondition, styrka och balans, är viktigt för att bibehålla god hälsa när man blir äldre.

Det vill Örebro kommun uppmärksamma, och erbjuder under oktober fler hälsofrämjande aktiviteter på kommunens mötesplatser för seniorer.

För att uppmärksamma seniorers hälsa, och inspirera fler att göra hälsosamma val, erbjuder Örebro kommuns Frivillig och hälsofrämjande enhet i samarbete med RF-SISU, Region Örebro län och lokala idrottsföreningar fler hälsofrämjande aktiviteter på kommunens mötesplatser för senior och hos idrottsföreningarna under oktober.

– Vi vill hjälpa seniorer att bli mer hälsosamma, många vet inte hur de ska börja. Så vi tog fram en bingobricka med hälsotips, för att inspirera på ett kul sätt. Det var förra året, i år är vi tillbaka med en ny bingobricka och nytt program med många extra aktiviteter ute på träffpunkterna, säger Sofia Alfredsson, seniorlots på Frivillig och hälsofrämjande enheten.

En nyhet i årets program är fler samarbeten med föreningslivet, Friskis & Svettis, Örebro Bangolfklubb, Hälsobro, Örebro Simallians, KIF och PRO city, och de prova-på-aktiviteter som de ordnar för seniorer.

Seniorhösten startar med trapputmaning 4 oktober.

Hälsa | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login