Bergslagens Sparbank stöttar Musikhjälpen

By on 5 december, 2022
Bild: Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank stöttar Musikhjälpen med insamling till barn på flykt från krig, Musikhjälpen startar den 12 december och för andra året utmanas sparbankerna i Sverige att samla in pengar för årets tema: För en tryggare barndom på flykt från krig.

Över 30 Sparbanker har gått samman i Sparbanksbössan för att, tillsammans med kunder, anställda och andra som vill engagera sig lokalt, samla in pengar till Musikhjälpen. Sparbanksbössan är öppen från och med den 5 december fram till 31 december. Alla som vill kan bidra, med valfri summa, genom att swisha eller göra en kortbetalning.

– Vi hoppas att många vill vara med och bidra: kunder, anställda, lokala företag. Har du ändå tänkt att skänka en slant till Musikhjälpen i år – gör det gärna genom vår bössa, uppmanar Åsa Wittander, marknadsansvarig på Bergslagens Sparbank.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Redan förra året samlade Bergslagens Sparbanks anställda och kunder tillsammans in 14 000 kronor med Sparbanksstiftelsen Bergslagen. Totalt samlade 12 Sparbanker gemensamt in nästan 75 00 kronor. I år är målet mycket högre och vi hoppas på att dubbla insamlingen.

– Att vi är med även i år är en självklarhet. Bergslagens Sparbank är en lokal bank för alla som bor och verkar i Bergslagen och genom vårt deltagande i Musikhjälpen vill vi visa att vårt lokala engagemang kan få ringar på vattnet och påverka i än större utsträckning, säger Åsa Wittander.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur och sänder i 144 timmar direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är: För en tryggare barndom på flykt från krig.

Musikhjälpen sänds mellan 12 december och 18 december.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

You must be logged in to post a comment Login