BIK Karlskoga åter överkörda av Djurgården

By on 20 mars, 2023

Det var dags för den andra kvartsfinalen mellan BIK Karlskoga och Djurgårdens IF även denna på Hovet när slutspelet i Hockeyallsvenskan 2022/2023 rullade vidare.

Djurgården vann den första kvartsfinalen och dominerade där spelet totalt, nu gällde det för Karlskoga att skaka av sig detta och visa vad man kan prestera.

Det blev en händelserik start på den första perioden där Karlskoga skapade ett par jätte lägen, men det var Djurgården som tog ledningen i den sjunde minuten efter slarv i Karlskogaförsvaret. Efter målet växlade Karlskoga upp lite men Djurgården höll emot. Första perioden slutade 1-0 till Djurgården.

Andra perioden blev lite av en kopia från den första matchen där Karlskoga i den 28 minuten drog på sig en utvisning och 19 sekunder senare kunde Djurgården utöka sin ledning till 2-0. Sedan följde ytterligare ett mål efter 20 sekunder och 3-0 till Djurgården. Karlskoga jobbade trots detta på och i den 33 minuten kunde Logan Cockerill sätta reduceringen 3-1. Andra perioden slutade 2-1.

I den tredje perioden försökte verkligen Karlskoga att reducera, men Djurgården var helt enkelt för bra och kontrollerade matchen. I den 49 minuten kunde Djurgården utöka ledningen till 4-1 och även om Karlskoga forcerade så var man aldrig riktigt nära. och tredje perioden slutade 1-0 till Djurgården, matchen slutade 4-1 till Djurgården.

Det här ser definitivt inte bra ut för Karlskoga då dagens match i princip var en kopia på den första och om man inte hittar nycklarna till att sätta stopp för Djurgårdens spel så blir det bara två matcher till. Det går inte att ha skottsiffror som från de två matcherna mot Djurgården, där Karlskoga samlat på sig 34 skott på två matcher medans Djurgården gjort 37 respektive 38 mål per match. Nu får vi hoppas på en nytändning när kvartsfinals serien drar till Karlskoga och Nobelhallen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga och Djurgårdens IF på onsdag den 22 mars.

Matchfakta Djurgårdens IF vs BIK Karlskoga

• 06.06 mål Djurgården, Marcus Krüger 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Djurgården
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 14 vs BIK Karlskoga 8

• 20.48 utvisning Djurgården, två minuter Nicklas Danielsson Hooking.
  • 27.20 utvisning Karlskoga, två minuter Gustav Willman Borvik Abuse of Official.
  • 27.39 mål Djurgården, Ille Liss 2-0.
  • 27.59 mål Djurgården, Lukas Vejdemo 3-0.
  • 29.19 utvisning Karlskoga, två minuter Johan Larsson Interference.
  • 32.30 mål Karlskoga, Logan Cockerill 3-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Djurgården
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 12 vs BIK Karlskoga 5

• 48.03 mål Djurgården, Ludvig Rensfelde 4-1.
  • 53.55 utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Crosschecking.
  • 57.29 utvisning Karlskoga, två + två + fem minuter  Åke Stakkestad Roughing, Fighting, Game misconduct.
  • 57.29 utvisning Djurgården, två + fem minuter Wiktor Nilsson Fighting, Game misconduct.
  • 59.26 utvisning Djurgården, två minuter Olle Liss Slashing.

Tredje perioden slutade 1-0 till Djurgården