BIK Karlskoga föll tungt mot Södertälje

By on 27 december, 2023

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK i den 29 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga hade inför matchen två vinna matcher, men var i desperat behov av trepoängare för att i första hand säkra fortsatt allsvenskt spel.

Det var Södertälje som satte press på Karlskoga från starten av den första perioden, och i den femte minuten kunde hemmalaget ta ledningen efter ett mål i matchens första powerplay 1-0. Efter målet jobbade sig dock Karlskoga in i matchen och skapade en del chanser, men något mål lyckades man inte göra. Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom ut med betydligt mycket bättre fart från start i den andra perioden och hade flera vassa chanser där man inte lyckades få in pucken i mål. När bortalaget sen fick en utvisning i den 31 minuten och det tog bara sex sekunder i powerplay för Södertälje för att sätta 2-0. Efter målet fortsatte Karlskoga att pressa Södertälje men effektiviteten fanns inte där och perioden slutade 1-0 till Södertälje.

I den tredje perioden jagade Karlskoga reducering och kunde efter tre minuter och tio sekunder reducera genom Filip Sveningsson 2-1. Men det skulle bara ta 25 sekunder innan Södertälje kunde svara och 3-1. Karlskoga fortsatte att jaga och skapa lägen men trots det så var det Södertälje som i den 56 minuten satte 4-1 och dödade där med matchen. Matchen slutade 4-1 till Södertälje.

Det känns jobbigt när man får se Karlskoga spela riktigt bra och ändå förlora med 4-1, för jag tycker att man spelade bra idag. Med det sagt så måste man våga ta skotten tidigare, idag väntade man ofta länge och fick ta skotten i dåliga vinklar. Nu blir det tvunget att ta poäng snart annars är risken stor att man trillar ner på en kvalplats.

I nästa omgång den 30 i Hockeyallsvenskan 2023/2024 fredag 29 december tar Karlskoga emot Kalmar HC, hemma i Nobelhallen..

Matchfakta Södertälje SK vs BIK Karlskoga

• 03.46 Utvisning Karlskoga, två minuter Rikard Olsén, Interference.
  • 04.19 Mål Södertälje, Marcus Eriksson 1-0.
  • 16.43 Utvisning Södertälje, två minuter Marcus Eriksson, High Sticking.
  • 17.23 Utvisning Södertälje, två minuter Henrik Malmström, Boarding.
  • 17.23 Utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson, Crosschecking.

Första perioden slutade 1-0 till Södertälje.
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 9 vs BIK Karlskoga 9.

• 30.48 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 30.54 Mål Södertälje, Daniel Norbe 2-0.

Andra perioden slutade 1-0 till Södertälje.

• 41.54 Utvisning Södertälje, två minuter Jacob Bjerselius, Hooking.
  • 43.10 Mål Karlskoga, Filip Sveningsson 2-1.
  • 43.35 Mål Södertälje, Viktor Liljegren 3-1.
  • 52.59 Utvisning Södertälje, två minuter Viktor Liljegren, Holding.
  • 55.31 Mål Södertälje, Emil Alba 4-1.
  • 57.00 Utvisning Södertälje, två + två minuter Ludwig Blomstrand, Holding the stick + Abuse of Officials.

Tredje perioden slutade 2-1 till Södertälje.
Skottstatistik tredje perioden Södertälje SK 3 vs BIK Karlskoga 16.

Matchen slutade Södertälje SK 4 vs BIK Karlskoga 1.