BIK Karlskoga krossade Almtuna IS

By on 16 februari, 2024

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Almtuna IS hemma i Nobelhallen för den 45 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som i onsdags vann mot Västerås och bröt där med en sex matcher lång förlustsvit. Almtuna å andra sidan vann senast hemma mot Mora och jagade nu en direktplats till slutspelet. Karlskoga kunde dock ta Almtunas åttondeplats vid vinst.

I den första perioden hade Almtuna inte mycket att säga till om och spelmässigt var det Karlskoga som gällde för hela slanten. Det var Viktor Lennartsson som i den fjärde minuten öppnade målkontot för Karlskoga 1-0, knappt en och en halv minut senare var det dags för Gustaf Thorell och 2-0 var ett faktum. Nu tog Almtuna en timeout för att få kontroll på blödningen, men i den tionde minuten såg Jesper Kokkonen till att förpassa pucken in i Almtunas mål och 3-0 till Karlskoga. När sedan Jesper Norbäck såg till att sätta 4-0 i den 13 minuten så valde bortalaget att byta målvakt. Men det blev inte bättre för Almtuna för i 19 minuten kunde Alexander Leandersson sätta 5-0 för hemmalaget. 5-0 för Karlskoga blev också slutresultatet i den första perioden, där Almtuna inte hade en chans.

Karlskoga fortsatte i den andra perioden att dominera spelet och när Gustaf Thorell i den 23 minuten fick en ful tackling mot huvudet så fick Almtuna en 5 + 20 minuters utvisning. Hemmalaget fick börja det powerplayet i fem mot tre och kunde efter sju sekunder i spelformen sätta 6-0 genom Kalle Jellvert, mot slutet av fem minutraten kunde Karlskoga även sätta 7-0 genom Rikard Olsén. Mot slutet av perioden fick dock Almtuna till lite anfallsspel men lyckades inte få till något mål. Andra halvlek slutade 2-0 till Karlskoga.

Det blev ingen större förändring i matchbilden till den tredje perioden där Karlskoga fortsatte dominera över Almtuna, men det skulle dröja till den 48 minuten innan Henrik Larsson kunde sätta 8-0 för hemmalaget. När Almtuna sedan i den 53 minuten fick en utvisning så kunde Theodor Pistek utnyttja situationen och sätta 9-0 i numerärt överläge. Strax efter målet blev Karlskoga tilldömda en straff efter att Viktor Lennartsson blivit ojust hindrad vid ett friläge, han tog själv straffen och 10-0 till Karlskoga var ett faktum. 10-0 till Karlskoga blev också slutresultatet i matchen.

Nu krossade Karlskoga Almtuna ordentligt och jag har faktiskt svårt att säga om Karlskoga spelade bra eller om Almtuna var dåliga. Men nu fick man en ordentlig boast i målprotokollet och gick dessutom upp på en åttondeplats i tabellen.

Nu väntar AIK på onsdag den 21 februari hemma i Nobelhallen.

Matchfakta  BIK Karlskoga vs Almtuna IS

• 03.24 Mål Karlskoga, Viktor Lennartsson 1-0.
  • 04.48 Mål Karlskoga, Gustaf Thorell 2-0.
  • 04.48 Timeout Almtuna.
  • 09.04 Mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 3-0.
  • 12.25 Mål Karlskoga, Jesper Norbäck 4-0.
  • 12.25 Målvaktsbyte Almtuna, In Marcus Johansson.
  • 15.57 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Holding.
  • 17.40 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Roughing.
  • 17.40 Utvisning Almtuna, två minuter Leon Lerebäck, Roughing.
  • 18.27 Mål Karlskoga, Alexander Leandersson 5-0.
  • 19.30 Utvisning Almtuna, två minuter Oskar Asplund, Hooking.

Första perioden slutade 5-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 12 vs Almtuna IS 3.

• 21.23 Utvisning Almtuna, 5+20 minuter Leon Lerebäck, Illegal check to the head.
  • 21.30 Mål Karlskoga, Kalle Jellvert 6-0.
  • 22.46 Utvisning Almtuna, två minuter Oscar Pentler, Slashing.
  • 26.09 Mål Karlskoga, Rikard Olsén 7-0.
  • 28.49 Utvisning Almtuna, två minuter AntonKlint, Holding.