BIK Karlskoga nollade Västerviks IK

By on 30 september, 2022

Under fredagen var det dags för hemma premiär när BIK Karlskoga tog emot Västerviks IK hemma i NobelHallen för den tredje omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga kom från två vinster på två matcher, den första efter förlängning. Västervik hade en vinst och en förlust senast mot Södertälje.

Den första perioden började i ett högt tempo från båda lagen, men när Västervi fick en utvisning i den andra minuten kunde Karlskoga med tre sekunder kvar av powerplay sätta ledningsmålet genom Albin Eriksson 1-0. Spelet fem mot fem blev nu ganska jämnt men när Västervik i den tionde minuten åter drabbades av en utvisning visade Karlskoga att man är bra i disciplinen powerplay och utökade ledningen till 2-0 genom Åke Stakkestad. Efter målet fortsatte lagen att vara jämna och perioden slutade 2-0 till Karlskoga.

Andra perioden fortsatte som första med bra tempo och två jämspelta lag i spelet fem mot fem, men när det kom till powerplay så var det Karlskoga som var dominanterna. När hemmalaget i den 23 minuten fick chansen att spela fem mot tre så utökade man ledningen till 3-0 genom Albin Eriksson som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen. Det blev det enda målet i perioden som slutade 1-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden gjorde Västervik ett ordentligt försök att reducera och man visade upp ett betydligt mycket bättre fem mot fem spel. Samtidigt presterade Karlskoga ett riktigt bra försvarsspel samtidigt som målvakten Marcus Hellgren Smed storspelade och visade varför han var en av ligans bästa målvakter förra säsongen. I den 56 minuten fick Karlskoga en utvisning men man lyckades få kontroll över pucken och en passning fram till Max Wennlund som kunde sätta 4-0 i nummerärt underläge. Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Ännu en mycket bra match från Karlskoga där man framför allt levererade  och presterade i powerplay, och lite komiskt även i boxplay då samtliga mål gjordes under utvisningar. Jag kan bara tycka att det ser lovande ut, men man måste kanske se över sitt spel i fem mot fem.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 5 Oktober borta mot Tingsryds AIF.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerviks IK

• 01.33 utvisning Västervik, två minuter Anton Schagerberg High sticking. Powerplay Karlskoga, mål Albin Eriksson 1-0.
  • 09.43 utvisning Västervik, två minuter Hampus Plato Tripping. Powerplay Karlskoga, mål Åke Stakkestad 2-0.
  • 15.36 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Hooking. Powerplay Västervik, utan resultat.

Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – Västerviks IK 6

• 22.20 utvisning Västervik, två minuter Team penalty Too many players on the ice. Powerplay Karlskoga, utanresultat.
  • 22.45 utvisning Västervik, två minuter Hampus Plato Tripping. Spel 5 mot 3 Karlskoga, mål Karlskoga Albin Eriksson 3-0.
  • 30.25 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Hooking. Powerplay Västervik, utan resultat.
  • 38.02 utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert Tripping.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 11 – Västerviks IK 9

• 55.19 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad Interference. Powerplay Västervik, mål Karlskoga Max Wennlund satte 4-0.
  • 59.45 utvisning Västervik, två minuter Anton Öhman Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.