BIK Karlskoga rånade Södertälje på vinsten

By on 18 mars, 2024

Under måndagen var det dags för BIK Karlskoga kliva in i kvartsfinalserien i Hockeyallsvenskan 2024 mot Södertälje SK.

Södertälje hade den klart bästa statistiken av de två lagen i inbördes möten under säsongen, dock hade Karlskoga den bästa formkurvan över de senaste 25 matcherna i hela ligan. Så det såg ut att bli en spännande match.

Den första perioden började något avvaktande men skulle hetta till mer och mer . Det var Södertälje som förde spelet och hade ett övertygande puckinnehav, man var dock väldigt ineffektiva samtidigt som Marcus Hellgren Smed spelade mycket bra. Så trots ett massivt spelövertag för Södertälje så slutade första perioden 0-0.

I andra perioden var det fortfarande klart övertag för Södertälje och storspel av Marcus Hellgren Smed, men i den 35 minuten kunde tillslut hemmalaget sätta 1-0. Perioden fortsatte med en hel del gruff och grinighet men Karlskoga kunde hålla emot, en av faktorerna som gjorde att Södertälje inte kunde göra fler mål var ett bländande boxplay från Karlskoga. Andra perioden slutade 1-0 till Södertälje.

Det var ett betydligt starkare Karlskoga som kom ut i den tredje perioden och spelet blev mycket jämnare. Redan i den 42 minuten kunde även Karlskoga kvittera genom Albin Eriksson 1-1. Södertälje hade flera lägen att stänga matchen men i den 59 minuten fick Karlskoga en straff som dock Theodor Pistek missade och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Förlängning blev inte så lång och efter 49 sekunder fick Södertälje en uppvisning, Karlskoga som var bäst i powerplay under grundspelet tog vara på chansen och Theodor Pistek kunde sätta vinstmålet och kompensera för sin missade straff. Karlskoga vann matchen med 2-1.

Starkt av Karlskoga att hålla emot den anstormning som Södertälje stod för, man måste också hylla Marcus Hellgren Smed för den hjälteinsats som han står för utan honom hade det varit helt andra siffror. Nu har man kommandot i kvartsfinalen och kan ta sig an nästa match med ett lite större lugn för nu är det Södertälje som måsta vinna.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 18 mars då kvartsfinal två går av stapeln i Södertälje.

Matchfakta Södertälje SK vs BIK Karlskoga

• 11.24 Utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund, Tripping.
  • 16.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 16.56 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Interference.
  • 16.56 Utvisning Södertälje, två minuter Olli Vainio, Roughing.
  • 18.38 Utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert, Tripping.

Första perioden slutade 0-0.
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 12 vs BIK Karlskoga 5.

• 29.50 Utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson, Illegal handling of the puck.
  • 35.49 Mål Södertälje, Stelio Mattheos 1-0.
  • 39.22 Utvisning Karlskoga, två minuter Miikka Pitkänen, Roughing.
  • 39.22 Utvisning Södertälje, två minuter Gustaf Thorell, Roughing.

Andra perioden slutade 1-0 till Södertälje.