BIK Karlskoga tog tunga tre poäng

By on 20 december, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Nybro Vikings IF hemma i Nobelhallen för den 28 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga har gått kräftgång under hela säsongen så här långt men vann senast borta mot Björklöven. Nybro å andra sidan vann senast mot Tingsryd.

I den första perioden så var de BIK Karlskoga som styrde spelet och också gjorde det första målet. I den 17 minuten kunde Kalle Jellverg sätta ledningsmålet 1-0 till Karlskoga i matchens första powerplay. Men Nybro var inte sena att svara och i den 18 minuten de kunde kvittera 1-1. Den första perioden slutade 1-1.

Andra perioden blev Karlskogas rakt av då man i den 28 minuten kunde sätta 2-1 och återta ledningen genom Viktor Lennartsson. Hemmalaget fortsatte skapa chanser och i den 33 minuten satte Gustaf Thorell 3-1, även detta mål i powerplay. Karlskoga vann den andra perioden med 2-0.

I tredje perioden satsade Nybro allt framåt för att kunna reducera, och i den 51 minuten kunde bortalaget också sätta 3-2 och fick där med kontakt. Men Karlskoga växlade upp och i den 57 minuten kunde Andre Edvardsen slå spiken i kistan och satte 4-2 till hemmalaget. Avslutningen på matchen blev lite stökig men Karlskoga höll undan och vann matchen med 4-2.

En riktigt bra match från Karlskogas sida där framför allt powerplayet satt riktigt bra. Nu har man två vinster på raken och nu gäller det att följa upp detta.

Nästa match spelar Karlskoga onsdagen den 27 december borta mot Södertälje.