BIK Karlskoga vann till slut

By on 6 mars, 2024

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Nybro för att ta sig an Nybro Vikings IF i den 51 omgången av Hockeyallsvenskan 2024.

Karlskoga som vann senast hemma mot Tingsryd var tvungna att vinna för att ha möjligheten att ta sjätteplatsen från Björklöven. Även Nybro var tvungna att vinna om man skulle kunna knipa sjundeplatsen från Karlskoga.

I den första perioden var Karlskoga ganska dominanta, trots det lyckades man inte göra mål. Skottstatistiken i perioden blev hela 10-1 till Karlskoga och ändå slutade den 0-0.

den andra perioden blev något jämnare och grinigare, men nu kunde Karlskoga göra mål i den 27 minuten genom Theodor Pistek 0-1. Efter målet så fortsatte Karlskoga driva puck men utan resultat, och hemmalaget lyckades få till några fler skott. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Tredje perioden bjöd på lite mer fart och när Nybro kvitterade i den 27 minuten så vädrade hemmalaget morgonluft. Nu började Nybro jaga ett ledningsmål och fick till flera farliga chanser, men det var Karlskoga som i den 52 minuten kunde återta ledningen genom Eskild Bakke Olsen. Redsten av perioden jagade Nybro kvittering och hade flera fina chanser, men Karlskoga och Marcus Hellgren Smed lyckades freda. Matchen slutade 2-1 till Karlskoga.

Inte någon av Karlskogas bättre matcher, men där man åter lyckas bita ihop och vinna även om det var nära den här gången. Det är nog dags för laget att åter plocka fram den där effektiviteten som man är kända för och åter börja göra ett mål per var femte skott. Nu väntar avslutande matchen i grundserien på fredag och möjligheten finns fortfarande att ta den där sjätteplatsen från Björklöven.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 8 mars hemma i Nobelhallen mot Mora IK.

Matchfakta Nybro Vikings IF vs BIK Karlskoga

• 03.30 Utvisning Nybro, Filip Bratt, Interference.

Första perioden slutade 0-0.
Skottstatistik andra perioden Nybro Vikings IF 1 vs BIK Karlskoga 10.

• 23.46 Utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer, Roughing.
  • 23.46 Utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen, Roughing.
  • 23.46 Utvisning Nybro, två minuter Rihards Marenis, Roughing.
  • 23.46 Utvisning Nybro, två minuter Filip Bratt, Roughing.
  • 23.46 Utvisning Nybro, två minuter Rihards Marenis, Abuse of Officials.
  • 26.02 Mål Karlskoga, Theodor Pistek 0-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden Nybro Vikings IF 6 vs BIK Karlskoga 9.

• 26.56 Mål Nybro, Juho Liuksiala 1-1.
  • 51.07 Mål Karlskoga, Eskild Bakke Olsen 1-2.
  • 55.51 Utvisning Nybro, två minuter Maksim Semjonov, Interference on the goalkeeper.