BIK Karlskogas segertåg fortsätter

By on 19 januari, 2024

BIK Karlskoga är just nu inne i en riktigt bra form, sett till de tio senaste matcherna har man åtta vunna varav vinst de fem senaste. I den tidigarelagda matchen (den började redan kl. 18) tog man sig an Almtuna under fredagskvällen, en match där Karlskoga vände och vann och segertåget fortsätter.

Karlskoga inledde matchen en aning trevande där hemmalaget var med på noterna, ett jämnt böljande spel där det egentligen inte bjöds på speciellt mycket. I den sjätte minuten tog Almtuna ledningen efter ett riktigt fint spel, Karlskoga kom tillbaka under powerplay, vilket ledde fram till kvitteringen 1-1 genom Theodor Pistek. Innan första perioden var avklarad hade Almtuna återtagit ledningen i den tolfte minuten, 2-1 till hemmalaget slutade perioden.

Det jämna spelet fortsatte i den andra perioden där lagen bytte chanser med varandra, mitt uppe i ingenting kom Almtunas 3-1 mål i den nionde minuten. Karlskoga tuggade på och i den 18 minuten fick man en straff med sig, den straffen togs av Theodor Pistek som kunde reducera till 3-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje perioden var det en helt annan tillställning sett från Karlskogas håll, för bara under de första 6.13 minutrarna gick man från 2-3 till 4-3. Det gjorde man genom Jesper Norbäck 3-3 i den femte minuten, i den sjunde minuten var Simen André Edvardsen som slog ledningsmålet. Sett till spelet i avslutningsperioden var det Karlskoga som var det dominerande laget, där de kunde mer eller mindre styra Almtuna dit de ville. Matchen slutade med vinst för Karlskoga med 4-3.

Det här var en match där Karlskoga inte helt och hållet var med från början, där det var Almtuna som faktiskt kunde trycka på för att skapa det mesta av värde. Men under tid jobbade sig Karlskoga tillbaka, jämnade ut spelet i den andra perioden för att visa klass i tredje och få med sig tre sköna poäng. Vinsten innebar också att Karlskoga nu har sex raka vinster, där segertåget bara tuffar vidare.

Det här var två lag som låg precis bredvid varandra i tabellen, så i och med den här vinsten har nu Karlskoga fyra poäng tillgodo på jagande Almtuna, ett Almtuna som har en match mindre spelad.

I den 36 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024 åker BIK Karlskoga till Östersund, det gör man onsdag 24 januari 2o24. Östersund ligger i skrivande stund absolut sist, så där finns det en chans att tåget inte stannar till.