BIK vann klart mot AIK

By on 21 februari, 2024

Under onsdagskvällen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den 46 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga hade inför matchen gjort 16 mål på sina två senaste matcher efter att man senast vunnit mot Almtuna med 10-0. AIK låg inför matchen på en andra plats i tabellen och hade vunnit sina tre senaste matcher.

Redan efter 39 sekunder slarvade Karlskoga med pucken i egen zon och AIK kunde ta ledningen med 1-0. Men Karlskoga hängde inte med huvudena och så g till att jobba sig in i matchen, det skulle dock dröja ända fram till den 16 minuten innan hemmalaget kunde kvittera genom Hampus Plato 1-1. Sedan skulle det bara dröja 25 sekunder innan Karlskoga tog ledningen genom Gustaf Thorell 2-1. Nu var det Karlskoga som satt i förarsätet och kunde i den 20 minuten sätta 3-1 genom en styrning av Viktor Lennartsson. Första perioden slutade 3-1 till Karlskoga.

I den andra perioden fortsatte Karlskoga att trycka på och i den 30 minuten kunde Rikard Olsén utöka ledningen till 4-1. Nu red hemmalaget på vågen och när AIK satte press mot offensiv zon så vände Karlskoga och satte i den 34 minuten 5-1 genom Otto Stenberg. Men AIK hade inte get upp  och när man fick en utvisning så lyckades man ändå utnyttja ett misstag från Karlskoga och reducera 5-2 i den 38 minuten. Den andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

I den tredje perioden kändes det som att Karlskoga var ganska nog ganska med resultatet och det visade nog skottstatistiken också då 4-4 i skott inte är mycket att hänga i julgranen. Dock gjorde hemmalaget vad som krävdes och vann matchen trots att tredje perioden slutade 0-0.

Åter en fin insats från Karlskoga där man åter gör många mål, denna gång fem med lika många målskyttar. Laget är uppenbarligen inne i en riktigt bra trend där man är oerhört effektiva för fem mål på 23 skott är inte direkt dåligt. Nu klarade man av tabell tvåan AIK med glans och man börjar så smått snegla på en sjätteplats, detta kräver dock att man kan ta igen de åtta poäng som saknas. Svårt men inte omöjligt så nu gäller det att laget inte går ner sig något mer helt enkelt.

Nu väntar tabell ettan Brynäs IF borta på fredag den 24 februari.