Bilhandeln drar ifrån på kraftigt ökande marknad

Av på 11 april, 2021

Under mars månad ökade antalet totalt sålda begagnade bilar till privatpersoner med 20,2% jämfört med samma månad föregående år.

Räknat i antalet bilar såldes det totalt 102 696 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln, privatmarknaden, och företag), vilket är 4 977 fler bilar än i mars 2020.

”Vi ser en kraftigt ökning av antal sålda bilar i mars med fortsatt stark efterfrågan. Osäkerheten kring den nu klubbade regeländring gällande hybrider, kombinerat med den nya skattejusteringen för tjänstebilar fortsätter att påverka begagnatmarknaden. Vi har fortsatt höga prisnivåer på begagnat även om de inte ökar längre. En önskan om att köpa nybil registrerad senast mars, för att undvika de nya högre skattesatserna, kommer förmodligen ha en liten tillfälligt dämpande effekt på begagnatpriserna under våren.” säger Johan Browaldh Sales Manager Sweden på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Bilhandeln ökade med 31,3 % i mars

Bilhandeln sålde totalt 54 425 begagnade bilar till privatpersoner under mars månad, vilket är en ökning med 31,3 % jämfört med samma månad förra året.

Privatmarknaden ökade med 9,2 % i mars

45 288 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i mars månad, vilket är en ökning med 9,2 % jämfört med samma månad förra året.

”Bilhandeln fortsätter att ha en stark position på privatmarknaden. I mars såg vi tydligt att skiftet till Bilhandelns fördel nu är fastställd. Bilhandelns marknadsandel är 53,0% mot privat till privats 44,1%. Det är nu uppenbart att konsumenterna fortsätter att föredra Bilhandeln.” fortsätter Johan Browaldh.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: BCA

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in