De mest populära resmålen inför julen

By on 18 november, 2023
Foto: Apollo

Att fira jul utomlands har blivit en ny tradition för många. I sann julanda toppar inte oväntat välkända klassiker listan, men konkurrensen ökar. Här är listan över var svenskarna tillbringar sin julledighet!

Rekordmånga väljer att tillbringa julhelgen i varmare klimat i år. Apollo rapporterar om en generell försäljningsökning på 10 procent jämfört med förra årets julavgångar och en ökning på över 20 procent för julresor till Gran Canaria. 

Researrangören tror att den kraftiga ökningen beror på att julafton i år infaller på en söndag och att majoriteten av Apollos avgångar ligger på fredagar eller lördagar. Det innebär att man inte behöver resa på själva julafton – och att man bara behöver ta ledigt ett par dagar för en hel veckas semester. 

– För svenskarna finns det få högtider med starkare traditioner än julen, och många tar med sig dessa när de åker utomlands för att fira. De flesta av våra hotell på Kanarieöarna tar julfirandet på allvar och erbjuder både pynt och middag – så det är inte konstigt att det är här majoriteten väljer att spendera sin julhelg, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo 

Nya utmanare 

Men det är inte bara spanska klassiker som står högst upp på önskelistan i år. Hurghada har länge varit en vinterfavorit för Apollo, med sina vänliga priser och soliga klimat, korta resvägar och kvalitetshotell som Apollo Sports hotell Aqua Vista – powered by Playitas. Här finns också något för hela familjen, från vattenland för de minsta och sportaktiviteter för tonåringarna till historiska och kulturella sevärdheter för de vuxna. 

Madeira har också klättrat upp på topp fem-listan över de mest populära julresmålen i år. 

– Julen handlar om att tillbringa kvalitetstid tillsammans. När man väljer att resa bort är det lätt att göra det – eftersom man inte behöver oroa sig för alla förberedelser, städning, shopping och matlagning. I stället kan ni använda den tid ni har till förfogande till att fokusera enbart på varandra, och inte minst skapa oförglömliga minnen tillsammans, säger Krantz. 

Detta är Apollos mest populära resmål under jul- och nyårsveckorna: 

  1. Fuerteventura 
  2. Gran Canaria 
  3. Teneriffa 
  4. Hurghada 
  5. Madeira 

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: Apollo

You must be logged in to post a comment Login