Degerfors IF föll i sista allsvenska matchen

By on 12 november, 2023

Under söndagen tog Defergors IF emot Mjällby AIF för lagets sista match i Allsvenskan för den här gången.

Degerfors var inför matchen redan klara för nedflyttning och matchen hade bara en symbolisk betydelse för hemmalaget. Inte heller Mjällby hade direkt något att spela för då det enda de skulle kunna ändra på var att flytta upp ett pinhål och hamna på en niondeplats.

Den första halvleken bjöd på två lag som i alla fall försökte göra en match värdig fansen, och även om det bjöds på flera chanser så var det inget som renderade i mål. Den första halvleken slutade följaktligen 0-0.

I den andra halvleken fortsatte spelet ungefär som i den första och det var Degerfors som i den 51 minuten kunde ta ledningen genom Gustav Lindgren 1-0. Men Mjällby jobba de sig tillbaks in i matchen och i den 65 minuten kunde man kvittera genom Tom Pettersson 1-1. Degerfors jobbade på för att återta ledningen men lyckades inte få till avsluten och i den 91 minuten kunde Tom Pettersson sätta sitt andra mål för kvällen och 1-2 till Mjällby. Degerfors satsade allt de sista övertidsminutrarna men det blev inga fler mål och och matchen slutade 2-1 till Mjällby.

En okej avslutning av säsongen för båda lagen i en match utan betydelse. Nu avslutas Degerfors allsvenska sejour för den här gången och vi kan se fram mot derbyn mellan Örebro SK och Degerfors IF igen. Det blir intressant att se hur  Degerfors lag ser ut och vilken tränare man kommer ställa upp med i Superettan nästa säsong.

Matchfakta Degerfors IF vs Mjällby AIF

• 51 minuten Mål Degerfors, Gustav Willy Lindgren 1-0.
  • 65 minuter Mål Mjällby, Tom Pettersson 1-1.
  • 91 minuten Mål Mjällby, Tom Pettersson 1-2.