Degerfors IF föll på mållinjen

By on 19 augusti, 2023

Under lördagen tog Degerfors IF emot IFK Göteborg hemma på Stora Valla för den 20 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som vunnit tre av sina fem senaste matcher jagade poäng för att ta sig längre bort från bottenstriden. Göteborg å andra sidan hade vunnit två av sina fem senaste matcher och återfanns inför matchen näst längst ned i tabellen, alltså på nedflyttningsplats.

I den första halvleken spelade Degerfors på samma sätt som de senaste matcherna där man lät Göteborg ha mycket boll samtidigt som man själva satsade på kontringar. Det blev mycket kamp och många tekniska misstag, men inte så många chanser för något av lagen. En ganska tråkig match när bolltempot var ganska lågt under den första halvleken som slutade 0-0.

Degerfors startade den andra halvleken riktigt bra och i den 50 minuten kunde Gustav Granath sätta ledningsmålet 1-0 till Degerfors. Efter målet fortsatte Degerfors med sin press och fick en riktigt fin chans bara minuter efter ledningsmålet. Matchen fick en helt annan profil i den andra halvleken där det kändes som om Degerfors växlade upp tempot. Men Göteborg hämtade sig och 15 minuter senare kvitterade Göteborg 1-1. I den 77 minuten fick dessutom Göteborg en straff efter att målvakten fält en anfallare i straffområdet, men Rossbach i Degerfors målet räddade. Degerfors fortsatte att pressa på, men i den 86 minuten fick Göteborg läget och satte 1-2 och trots hård press från Degerfors så blev det Göteborg som vann matchen med 2-1.

Tråkigt för Degerfors att tappa ledningen då jag tyckte att de spelade bra och hade flera chanser att utöka den ledning man hade, även efter 1-2 målet så pressade hemmalaget och det kunde lika gärna blivit oavgjort.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 27 augusti borta mot Djurgården.

Matchfakta Degerfors IF vs IFK Göteborg

• 50 minuten Mål Degerfors, Gustav Granath 1-0.
  • 65 minuten Mål Göteborg, Emil Salomonsson 1-1.
  • 78 minuten Straff Göteborg, Marcus Berg miss.
  • 86 minuten Mål Göteborg, Marcus Berg 1-2.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs IFK Göteborg 2.