Degerfors tog jättekliv mot nytt kontrakt

By on 23 oktober, 2022
Arkivbild

Degerfors ställdes mot Helsingborgs IF i den 28 omgången av Allsvenskan säsongen 2022, ett Helsingborg som vid vinst hade chansen att hålla sig kvar och ett Degerfors som vid vinst hade chansen att ta sig upp på säker mark. Degerfors hade aldrig vunnit någonsin i Allsvenskan mot Helsingborg, idag kom första vinsten och den viktigaste också när man tog ett jättesteg mot fortsatt spel i Allsvenskan.

Degerfors stod för ett stabilt spel i den första halvleken och fick med sig en ledning med 1-0 inför den andra, där var det ett Helsingborg som hade stampat gasen i botten och tryckte med allt vad man hade. Det var ett nedtryckt Degerfors som i den fjärde minuten av andra halvan fick se bollen gå in mål och så var det oavgjort, efter det målet tog man sig i kragen och tog ta i spelet.

Med ett bra spel mot Helsingborgs mål började man skapa chanser för att kunna ta tillbaka ledningen, och visst fick man chanser, inte minst Nikola Djurdjic. Nikola som fick både ett som två mer eller mindre rena lägen att sätta bollen om inte i mål i alla fall på mål, men det ville sig inte riktigt. I slutet av matchen fick hemmalaget med sig en hörna, i och med den så gjorde man en satsning där man satte upp precis alla i laget inklusive målvakten, ett drag som slog tillbaka. Hörnan kunde Degerfors ta hand om och slå upp bollen till just Nikola Djurdjic, han tog ner bollen gjorde ett ryck mot Helsingborgs mål där han kunde slå in bollen i öppet mål, en liten revansch för två tidigare missade lägen.

Målet var det absolut sista som hände, precis efter det blåste domaren av matchen och Degerfors hade inte bara fått med sig tre sköna poäng, man hade även tagit upp sig på säker plats i tabellen.

Nu ligger Degerfors på en säker 13 plats en poäng före Varberg som har en match mindre spelad, Varbergs spelare den i morgon måndag 24 oktober borta mot Mjällby.

Degerfors nästa match spelar man på Stora Valla då man tar emot IFK Värnamo, den spelas lördag 29 oktober.

Matchfakta:  Helsingborgs IF vs Degerfors IF

• 03.39 Mål Degerfors, 0-1 Gustaf Lagerbielke
  • 53.32 Mål Helsingborg, 1-1 Amin Al-Hamawi
  • 93.57 Mål Degerfors, 1-2 Nikola Djurdjic