Dplay i ny storsatsning på eAllsvenskan

Av på 31 januari, 2019

Discovery Networks Sweden och Eurosport lanserar tillsammans med Svensk Elitfotboll och Dreamhack under våren nya storsatsningen på e-sport, eAllsvenskan. Med start fredag 1 mars och tre månader framåt avgörs eAllsvenskan som är en del av EA Sports Global Series. Tolv av Sveriges största elitfotbollsklubbar gör upp om titeln och allt sänds på Dplay.

eAllsvenskan blir Sveriges största professionella FIFA-tävling där tolv av allsvenskans största klubbar deltar och gör upp om titel och ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna ställer upp med två till fem professionella FIFA-spelare i grundseriens elva ligamöten samt i playoff. eAllsvenskan sänds på DPlay och finalen går av stapeln 26 maj.

– Med mindre än ett år kvar tills vi tar över Allsvenskan känns det väldigt kul att vi storsatsar på Dplay med eAllsvenskan och E-Sport som är en av de absolut största växande sporterna i världen i dag. Den här satsningen tillsammans med SEF och Dreamhack känns otroligt häftig, säger Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.

Endast Super Bowl och VM-finalen i fotboll beräknas ha fler tittare än de största e-sportseventen som varje vecka når tittare världen över.  

– Det är dags att ta e-sporten på allvar och inse möjligheterna med att ha ett starkt varumärke även i den här världen. Det ligger helt rätt i tiden och jag är glad att klubbarna vill vara med på det här tåget. Det ska bli spännande att följa och jag tror verkligen att eAllsvenskan kan bli något riktigt stort, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

eAllsvenskan kommer att vara en del av internationella EA Global Series som speljätten EA SPORTS driver. eAllsvenskan innehåller tolv lag och varje lag möts elva gånger, där ett möte består av två matcher. De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen lördagen den 25 maj. eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Champions Mode. Det vinnade laget blir svenska mästare och erhåller en halv miljon kronor plus förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup

– Vi har en stor möjlighet att göra något bra av det här och samtidigt knyta an e-sporten med den riktiga fotbollen en gång för alla och attrahera nya målgrupper för varandra. Det kommer i slutändan gynna alla, säger Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer på Dreamhack.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in