Ekonomi | Volvo Car Sverige fortsätter starkt i januari

Av på 3 februari, 2015

Volvo Car Sverige fortsätter starkt in på det nya året. Med fyra bilar på sex-i-topp och totalt 4 000 nya registreringar försvarar företaget sin plats som marknadsledare. Och redan nu börjar resultaten synas av den nyligen lanserade kampanjen Vintersaga i form av en starkt ökad orderingång.

– Vi avslutade 2014 på ett strålande vis och gjorde vårt bästa resultat under 2000-talet. Nu med januaris registreringssiffror klara kan vi konstatera att 2015 startar lika starkt, säger Kristian Elvefors, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

I dag presenterade branschorganisationen Bil Sweden registreringssiffrorna för årets första månad. I topp ligger Volvo V70/XC70 med 1686 antal registreringar. På fjärdeplats ligger Volvo S60/V60 med 985 registreringar. Volvo XC60 ligger på femteplats med 743 registreringar. Sjätteplatsen innehas av Volvo V40 med 637 antal registreringar.

– Vi är mycket stolta över att Volvo V70/XC70 år efter år är svenskarnas mest köpta bil. Det visar att den bilen i allra högsta grad passar oss svenskar och de förhållanden vi lever i, säger Kristian Elvefors.

Detta är också ett faktum som den nyligen lanserade kampanjen Vintersaga tar fasta på. I den visas Volvo V70, XC70 och XC60. Reklamkampanjen som fortsätter på det inslagna temat Made By Sweden har fått stor uppmärksamhet både i sociala medier och vanlig media. Men det är inte bara i kampanjen i sig som får uppmärksamhet.

– Vi kan se på orderingången hittills i år att försäljningen ökat med nära 50 procent jämfört med samma period förra året. Då ska vi också ha den omtalade Zlatan-effekten i åtanke. Den gav försäljningen en rejäl skjuts förra året vid den här tiden, säger Kristian Elvefors.

Som ett extra plus i sammanhanget så gick musiken till kampanjen Vintersaga sjungen av Amanda Bergman i dag upp i topp på den så kallade DigiListan, en lista med den mest nedladdade musiken.

Längre fram i vår väntar också lanseringen av nya Volvo XC90 och nya Volvo V60 Cross Country. Två bilar som är lika efterlängtade som omtalade.

– Dessa båda lanseringar och vår goda orderingång gör att vi med spänning inväntar fortsättningen av 2015, säger Kristian Elvefors.

Ekonomi
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in