Emma-Lee Andersson släpper singeln ”94an”

Av på 7 april, 2022
Foto: Adrian Wretljung

Nu släpper Emma-Lee Andersson sin andra singel för året. Den är döpt till 94an efter en klassisk nattbuss i Stockholm. Här skildrar hon en resa genom stockholmsnatten efter en sen utekväll där ångest och självkritik ligger nära till hands.

Så här beskriver Emma-Lee själv låten:

”94an var egentligen starten för hela min svenska grej där jag hittade mitt sätt att skriva. Vi ville släppa alla prestationer och bara skriva ärligt och skitigt utan att övertänka. 94an tror jag alla kan relatera till, för oavsett vad ens historia är har man någon gång suttit där på nattbussen i nyktra-till-ångesten och ifrågasatt hela sin existens och varenda livsval.”

Emma-Lee Andersson fick mycket uppmärksamhet kring sitt första singelsläpp i höstas med ”Spotta i min mun” som sedan följdes upp av ”Vi har iallafall inte tråkigt” som släpptes nu i januari.

”Jag har ju något sjukt behov av att lyfta fram misären i allt som ska vara härligt och kul. Det är nog mitt sätt att famla efter något slags ljus och glädje i den bittra verkligheten, och att vi alla sedan kan förenas i det tycker jag är väldigt fint.”

Musik har varit en stor del av Göteborgsbördige Emma-Lee Anderssons liv under lång tid. Som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband, spelandes allt vad de orkade runt fritidsgårdarna i Göteborg, ända ner till Skåne. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in