En ny whiskyserie från Bergslagens Destilleri.

Av på 22 februari, 2021

Ända sen den dagen Bergslagens Destilleri släppte första whiskyn i Väsenserien 2017 så har man fått beröm och uppskattning för de fina illustrerade etiketterna. De i kombination med ett innehåll i världsklass blev till en succé som man nu väljer att jobba vidare med.

Väsenserien II från Bergslagens är inspirerad av naturen runt om oss. I skogarna i Bergslagen finns dom våra svenska skogsväsen, alla med sina speciella egenskaper. Precis som väserna är varje buteljering unik och där man gifter ihop olika fat och fattyper för att få fram fem stycken unika buteljeringar med svensk whisky. 

Man planerar att släppa tre stycken under våren och två stycken under eller efter sommaren. Efter Varulven så kommer Bäckahästen 1: april och sen som sagt tre stycken till som man väljer att hålla lite på infon om.

Whiskyn till serien kommer till 100% från nerlagda Grythyttan Whisky och det är whisky som nu är 9 år gammal. Tillgången är starkt begränsad då det inte produceras något mer från det destilleriet längre vilket gör att utgåvorna är begränsade.

– På vårt fatlager i Örebro så finns det massor med spännande fat av olika typer och storlekar att labba med så det är verkligen ett rent nöje att ta fram en ny blandning, säger Carl Lihnell, lageransvarig på destilleriet. – Varje enskilt väsen ger mig inspiration till en stil och jag försöker att matcha de med en karaktär på whiskyn som känns rätt, jag känner mig riktigt nöjd med resultatet även denna gång, avslutar Carl belåtet.

1:a mars lanserar vi första whiskyn i Väsenserien II, Varulv.
Varulven är en av det mest mytomspunna och kanske det mest skräckinjagande väsen i svensk folktro. Det är en människa som på något sätt förbannats och kan förvandlas till ett vargliknande blodtörstigt monster. Enligt legenden sker denna förvandling oftast under fullmåne.

Doften översköljer oss i en våg av söta tropiska frukter, noter av rostade hasselnötter, läder & och en lätt rökighet. Smaken är balanserad och mycket tillfredställande, en ren torv-rökig ton som går över i söta och bittra chokladnoter. Vi hittar även mogen tropisk Sharonfrukt i en härlig kombination av engelsk gräddkola.

Volym: 500 ml 
Alkoholhalt: 57% vol
Pris: 995 kr
Antal: 753 st

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Bergslagens Destilleri

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in