Erikshjälpen lanserar ny barnlåda med Bamse till hälso- och sjukvården

Av på 28 april, 2021
Bild: Oskar Swerlander/Erikshjälpen

Varje dag besöker barn med olika sjukdomar och diagnoser vården. Besök som ibland kan vara förknippade med oro och ångest. För att bidra till att barnen får en positiv upplevelse lanserar Erikshjälpen, i samarbete med Story House Egmont, en ny barnlåda med små uppmuntrande Bamse-gåvor till barn.

– Vi vet att vårdpersonal runt om i landet varje dag gör ett fantastiskt arbete för att skapa trygghet för barn som besöker dem. Vi hoppas att Erikshjälpens Barnlåda, i samarbete med Bamse, ska fungera som ett positivt komplement i deras möten med alla små tappra patienter, säger Birgitta Johansson, chef för Erikshjälpens Sverigearbete.

Innehållet i lådan har varierat genom åren. Med det nya formatet står Bamse och hans vänner tydligt i fokus. Produkterna – målarkort och klistermärken – levereras utan plast och med mindre emballage för att minska påverkan på miljön.

– Vi är väldigt glada över vårt mångåriga Bamsesamarbete och att få vara en del av de fantastiska insatser som Erikshjälpen gör för barn och unga. Vi ser fram emot att kunna bidra till många glädjefyllda stunder genom den nya barnlådan med Bamse och hans vänner, säger Mattias Mickelsson, ansvarig för Bamsesamarbeten på Story House Egmont.

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen startades av pojken Erik Nilsson som hade blödarsjuka och ville muntra upp andra sjuka barn. ”Sjuka barn kan vara glada barn” var mottot, när han startade sin verksamhet genom att skicka presenter och brev till barn på sjukhus. I dag, 75 år senare, är Erikshjälpen en organisation som arbetar brett för barns rättigheter i Sverige likväl som internationellt.

– För oss är det en hjärtesak att hålla fast vid det arbete som Erik en gång startade. Bamses egenskaper och värderingar – att vara positiv och snäll, och att visa omtanke för andra – stämmer väl överens med Erikshjälpens värderingar. Därför är vi stolta över att tillsammans få lansera vår nya barnlåda och gemensamt få bidra till att barn kan få gå glada från ett sjukvårdsbesök, säger Birgitta Johansson.

Erikshjälpens Barnlåda kan beställas till självkostnadspris av sjukhus, vårdcentraler, barnavårdscentraler, skolhälsovård och tandläkarmottagningar.

Om Story House Egmonts Bamsesamarbeten

Bamse är en av Sveriges mest älskade och välkända barnkaraktärer. Genom Bamsetidningen, som har utvecklats och getts ut av Story House Egmont i över 30 år, tar över 100 000 barn var tredje vecka del av Bamses lustfyllda berättelser, lärorika innehåll och positiva värderingar. Allt som oftast enligt devisen ”Den som är stark måste också vara snäll!”.

Story House Egmont har ett dedikerat fullservice-team som arbetar med olika Bamsesamarbeten på uppdrag av Bamse Förlaget, som äger varumärket Bamse.

Partnerportföljen innefattar både kommersiella företag, statliga myndigheter och ideella organisationer inom vitt skilda

branscher och områden – alltifrån ledande aktörer inom livsmedel, resor, leksaker, kläder och underhållning till verksamheter med fokus på barnhälsa och barnsäkerhet.

Om Erikshjälpen

Barnrättsorganisationen Erikshjälpen arbetar för att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter. Alla insatser utgår ifrån ett holistiskt perspektiv med särskilt fokus på barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd. Tron på barns delaktighet och barns egna förmåga att själva vara med och förändra sin situation genomsyrar arbetet, som sker genom lokala partnerorganisationer i fem regioner runt om i världen. I Burkina Faso, Uganda, Kambodja och Rumänien finns regionkontor med lokalt anställd personal som på nära håll bidrar till att utveckla arbetet. Erikshjälpen arbetar också i Sverige med fokus på barn i socialt utsatta situationer.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Story House Egmont

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in