Ett säkert lyft för kraftsportklubben

By on 16 november, 2020

Tunga lyft ställer höga krav. För Fellingsbro Kraftsportklubb är det dags att satsa på en säkrare, modernare lösning i träningslokalen. Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse stöttar projektet med bidrag till byggmaterial.

Fellingsbro Kraftsportklubb, som firar 35 år i år, driver en klassisk styrketräningslokal med runt 100 medlemmar från 15 år och uppåt.

– Hit kommer vanligt folk. Det är så vi vill ha det, alla är välkomna. Vi har bland annat ett samarbete med folkhögskolan i Fellingsbro, elever och personal får träna här. Och två dagar i veckan har vi särskilda pensionärstider, ett gäng på 30 personer kör stenhårt, berättar Ola Lindberg, ordförande i klubben.

300 kg i golvet
Verksamheten bygger på eget ansvar, men säkerheten är högsta prioritet. Det förutsätter att träningsstationerna är utformade på rätt sätt.

– Tunga styrkelyft ställer särskilda krav. För att undvika skador släpper tyngdlyftaren stången en bit upp. Det kan handla om 300 kg, det är tufft för golvet, förklarar Ola Lindberg.

Stationen för tunga lyft är idag uppbyggd på ett träpodium med gummiförstärkt golv. Men podiet har några år på nacken och är byggt enligt gammal standard. Det är dessutom trångt, knappt två personer får plats samtidigt.

– Ett annat problem är det oväsen som nedsläppet av stången för med sig. Under gymmet ligger en gymnastiksal med läktare. Självklart vill vi inte störa verksamheten där, säger Ola Lindberg.

Bra initiativ för bygden
Nu satsar klubben på en säkrare och modernare lösning för styrkelyftstationen. Lösningen omfattar dels inköp av tjockare mattor som är särskilt utvecklade för ändamålet, dels en utbyggnad av stationen för att öka säkerheten och ge större utrymme.

För att kunna genomföra projektet har klubben sökt bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Sparbankstiftelsens initiativ att stötta lokala projekt som gynnar bygden är otroligt bra. Vi är tacksamma för bidraget vi fått. Det kommer gå till inköp av material, bygget fixar vi själva på kvällar och helger, avslutar Ola Lindberg.

You must be logged in to post a comment Login