Flera nya inslag från Region Örebro län på årets Lindedagen den 8 maj

Av på 3 maj, 2019

Som vanligt kommer det finnas mycket att se, göra och uppleva när årets Lindedagen äger rum den 8 maj. Vad sägs till exempel om att gympa lätt tillsammans med fysioterapeuter från Lindesbergs vårdcentral?

Lindedagen fyller flera syften för regionens utställare. Det handlar både om en chans att visa upp verksamheterna för potentiellt nya medarbetare, och att under lättsamma former möta medborgarna – regionens kunder och patienter.

Just att få med det hälsofrämjande och förebyggande perspektivet är viktigt framhåller Petter Backteman, enhetschef vid Lindesbergs vårdcentral.

”Därför tar vi chansen att visa upp oss genom att samtidigt bjuda in besökarna att testa att göra enkla övningar med några av våra fysioterapeuter”, säger Petter.

För egen del kommer han finnas på plats för att visa skisser och bilder och berätta om den nya vårdcentral som står färdig till årsskiftet.

Främjande fokus
Psykiatrin som är ny utställare för i år, har också fokus på det främjande perspektivet. Bland annat kommer det visas hur man jobbar med hälsofrämjande aktiviteter. Det handlar om fysisk aktivitet på recept, rekommendationer om hälsa och mindfulness. Det är medarbetare från psykiatrins öppenvårdsmottagning och vårdavdelning på lasarettet i Lindesberg som finns på plats för att möta besökarna.

Nytt för året är även att Blodbussen kommer finnas på plats bland utställarna i syfte att rekrytera nya blodgivare. Ny utställare på Lindedagen är också Fellingsbro Folkhögskola som kommer presentera sin verksamhet.

Uppskattat inslag
Till de mer uppskattade inslagen tidigare år hör ambulansavdelningens medverkan. Givetvis kommer det även i år finnas en ambulans med personal på plats för att möta besökarna på Lindedagen. Även Folktandvården och Patientnämnden deltar från Region Örebro län. Och liksom i fjol har besökarna chans att vinna reskassa från Länstrafiken i vår gemensamma tipstävling.

Utställarna från Region Örebro län återfinns i år i slutet av Skolgatan ner mot sjön, nedanför gamla nämndhuset.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in