FlixBus lovar fortsatt prisvärda resor under 2023

By on 29 januari, 2023
Bild: Flixbus

2023 kommer för många bli ett år med höga utgifter. Högre räntor, höjda priser på el, bensin och livsmedel gör att många hushåll får det tuffare framöver. I takt med att allt blir dyrare kan FlixBus meddela att de kommer att behålla sina låga priser.

Under förra året ökade efterfrågan på prisvärt och hållbart resande, i år tror FlixBus att allt fler resenärer kommer att se över sina resekostnader och leta efter prisvärda alternativ.

– Vi kan meddela att vi fortsätter att behålla våra prisvärda biljetter. Just nu är vi i full gång med att planera årets linjenätverk och ser vi tillbaka på fjolåret kan vi konstatera att bussresandet ökade. Förutom våra inrikesdestinationer ökade intresset för våra internationella linjer. Som Europas största bussbolag hoppas vi att allt fler upptäcker hur enkelt och prisvärt bussresande kan vara, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus.

När FlixBus Sverige summerade fjolåret kunde man se att destinationer som Berlin och Hamburg fick störst procentuell ökning i antalet resenärer. Även Köpenhamn och Oslo var populärt under 2022 vilket indikerar att allt fler tar bussen till internationella destinationer.

Vid en snabb uträkning på hemsidan vadkostarbilresan.se kan man konstatera att bussresor är ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Förutom bränslekostnad och slitage på bilen måste man även räkna in servicekostnader och försäkring samt eventuella parkeringsavgifter, trängselskatter och broavgifter.

– Som ett exempel kan man titta på en bilresa mellan Stockholm och Oslo. Med en bränslesnål bil kostar resan ca 583 kr i enbart bränsle. Vårt lägsta pris just nu är 250 kr för en enkelbiljett. Då slipper du vägtullavgift, parkeringsavgifter och andra utgifter. Du hoppar på bussen i centrala Stockholm och kliver av i centrala Oslo. Du slipper leta parkering och kan dessutom jobba eller se på film under resan, säger Kajsa Ekelund.

Bra för plånboken och miljön

Förutom att bussresor är ett prisvärt alternativ till bil och flyg så är det även ett miljövänligare val. En resa med långdistansbuss på cirka 40 mil spar ungefär 6,6 kg CO2 utsläpp per passagerare när man väljer buss i stället för bil. En bussresa mellan Stockholm och Oslo producerar ca 13,5 kg CO2, en flygresa producerar cirka 124 kg CO2.

5 anledningar att resa med FlixBus

 1. Spara pengar: 
  FlixBus biljetter är oftast mer än hälften så billiga som att ta bilen.
  .
 2. Enkelt: 
  Du slipper bilköer och att leta parkering när du kommer fram. Du slipper också eventuella trängselskatter, båtbiljetter och broavgift. Allt ingår i din biljett.
  .
 3. Slappna av: 
  Utnyttja tiden till att läsa en bok eller se på film. Det går även bra att arbeta eller studera ombord, alla bussar är utrustade med gratis WiFi.
  .
 4. Hjälp miljön: 
  När du reser med buss i stället för bil eller flyg så gör du miljön en tjänst.
  .
 5. Stort antal destinationer:
  FlixBus linjenätverk täcker nästan hela Europa. Du köper enkelt biljett online eller i appen, sedan är det bara att bussluffa. Tar du en nattresa spar du in på hotellkostnader. Som den berömda discolåten lät ” From Paris to Berlin and every disco I get in” en resa som tar från 13 timmar.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: FlixBus

You must be logged in to post a comment Login