Hitta vinet bland stjärnorna

By on 7 november, 2021
Arkivbild

När man väl har funnit ett favoritvin kan det vara svårt att bryta mönstret och testa något nytt. Varför inte leta inspiration bland planeterna och i astrologin? Är du passionerad som lejonet, känslosam som fiskarna eller jordnära som jungfrun?

Med detta som utgångspunkt kommer vägen till ditt nya favoritvin bli lättare. The Wine Company guidar dig genom vin-djungeln med hjälp av ditt stjärntecken.

Vin är en omtyckt dryck som genom alla tider har varit populärt för såväl middagar med bästa kompisarna som dejtkvällar med sin partner. Vilka viner som faller en i smaken är däremot otroligt individuellt. Vissa gillar torra viner medan andra föredrar ett av sötare karaktär. Precis som viner har karaktäristiska drag har även stjärntecken det. Att leta inspiration till nya viner genom att granska sitt stjärntecken är därför en rolig grej att testa.

– Ibland behöver man vidga sina vyer för att hitta det där perfekta vinet. Men eftersom smaken är så individuell tycker vi att man ska leta inspiration hos sig själv först. Vad tycker du om? Ett roligt sätt att lära känna sig själv och sina preferenser är genom sitt stjärntecken. Efter det blir det lättare att läsa våra beskrivningar av vinerna och se om det kan passa, säger Lena Koopmann, Marketing Manager på The Wine Company.

Välj ditt vin efter ditt stjärntecken:

…………….

Eldtecken (Väduren, Lejonet och Skytten)

Det som bäst beskriver personer födda i eldtecknen är att de är djärva, passionerade, kreativa och vågade. Deras temperament kan snabbt bli hett. Men lika snabbt blir de kärleksfulla och otroligt romantiska. Vad passar då bättre än ett kraftfullt och intensivt rött vin? The Wine Company rekommenderar det italienska Maurari Valpolicella Ripasso. Smaken är sammetslen, mjuk och kraftfull med en medelmörk och intensivt rubinröd färg. Ytterligare ett karaktäristiskt drag hos personer födda i eldtecknen är att de är orädda för att prova nya saker. De är oftast först på bollen och är inte blyga inför att vara trendsättare. Så anamma ditt mod och testa nya viner.

…………….

Vattentecken (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna)

Det mest karaktäristiska draget hos vattentecknen är deras nära kontakt med sina känslor. De är därför kända som känslotecknen. Dessa personer är beskrivs bäst som intuitiva, drömmande och har djup kontakt med sitt undermedvetna. Detta är personerna som du har djupa samtal med smuttande på ett glas fruktigt Sauvignon Blanc. Förslagsvis ett från Los Vascos som har härliga nyanserar av krusbär, tropiska frukter och en hint av ängsblomma.

…………….

Lufttecken (Tvillingar, Vågen och Vattumannen)

Det som kännetecknar personer födda i lufttecken är att de är väldigt kommunikativa, skarpa och intellektuella. De är nytänkande och gillar att utvecklas men är inte främmande för att beröra ämnen som fantasi och teori. De avnjuter gärna en lyxig champagne medan de låter sina tankar glida i väg. Den exklusiva champagnen Maxim’s Edition Limitée Élégance som består till 95 procent av pinot noir och endast fem procent chardonnay är en utmärkt champagne för lufttecknen. Doften är uttrycksfull och elegant och i gommen uppvisar champagnen en elegant finess och en livlig mousse.

…………….

Jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken)

Personer födda i jordens tecken är ofta mycket praktiska, envisa och bestämda. Men de har även en sida som är sensuell och lugn. Trots att de är stabila och otroligt jordnära har de en svaghet för materiella ting. De är experter på att njuta av lyxiga saker men ändå vara ödmjuka inför det. Vad passar då bättre än ett elegant vitt vin från en av världens äldsta vinsorter? The Wine Company rekommenderar alla jordtecknen att prova Cattin Frères Hatschbourg Muscat som har en intensiv doft av vindruvor och fläderblom. Den friska smaken är mjuk och harmonisk. Vinet har sitt ursprung i de tunga och bördiga jordarna på Grand Cru Hatschbourg i södra Alsace.

…………….

Sol- och månviner som passar alla stjärntecken

För dig som vill leta utanför ditt eget stjärntecken men fortfarande ha en vinkväll i astrologins tecken tipsar The Wine Company om ett solvin och ett månvin. Druvorna i solvinet La Légende d’Hélios frodas under den sydfranska solen och mognar på vinberg i västra Languedoc.

Druvorna i månvinet Essenza delle Stelle Lugana Night Harvest skördas däremot under de svala nattimmarna. Vinets storslagna elegans och finess för tankarna till en frisk, stjärnklar natt vid Gardasjön.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa The Wine Company

You must be logged in to post a comment Login