KIF Örebro tog tre poäng mot Djurgårdens IF

By on 23 oktober, 2022

Under söndagen åkte KIF Örebro till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den 24 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro vann senast hemma mot Kristianstad och ville ha ännu en seger. Djurgården förlorade senast borta mot Umeå och var sugna på revansch.

Örebro gjorde en bra första halvlek där man i den 33 minuten kunde ta ledningen 0-1 och utöka denna i den 44 minuten till 0-2. Förövrigt var det en ganska händelsefattig halvlek där dock Örebro styrde spelet.

Det var Djurgården som startade bäst i den andra halvleken och kunde i den 57 minuten reducera till 1-2. Efter målet jobbade sig Örebro tillbaks in i matchen och spelet blev ganska jämnt när bortalaget mest försökte spela av matchen. Örebro lyckades också med att sätta stopp för djurgården och matchen slutade 2-1 till Örebro.

Jag kan förstå att det är svårt att motivera sig när det inte direkt finns något att spela för, nu gör Örebro två mål men för övrigt kändes spelet ganska trött och som om spelarna mest väntade på säsongens slut. Man får dock säga samma sak gällde för Djurgården.

Nästa match spelar KIF Örebro på lördag den 29 oktober borta mot Hammarby IF.

Matchfakta Djurgårdens IF vs KIF Örebro

Första halvlek

• 33 minuten mål Örebro, Michaela Kovacs satte 0-1.
  • 44 minuten mål Örebro, Katie Jayne Lockwood satte 0-2.

Andra halvlek

• 53 minuten Gult kort Djurgården, Nellie Lilja.
  • 55 minuten byte Örebro, in Carly Wickenheiser ut Elli Pikkujämsä.
  • 57 minuten mål Djurgården, Linda Motlhalo reducerade 1-2.
  • 60 minuten Gult kort Djurgården, Ebba Hed.
  • 73 minuten byte Örebro, in Wilma Öhman ut Elizabeth Pechersky.
  • 73 minuten byte Örebro, in Amanda Rantanen ut Katie Jayne Lockwood.
  • 76 minuten byte Djurgården, in Sara Lilja Vidlund ut Tilde Lindwall.
  • 86 minuten byte Djurgården, in Lova Lundin ut Alice Jenny Bergström.
  • 86 minuten byte Djurgården, in Flavine Mawete Musolo ut Linda Motlhalo.
  • 88 minuten byte Örebro, in Frida Abrahamsson ut Nathalie Persson.