Kulturen presenterar sig när Lindesberg sätts i rörelse 6 maj

Av på 30 december, 2014

Kulturen bidrar till att hålla Lindesberg i rörelse – därför får kulturen ett eget ”kulturstråk” när Lindesberg sätts i rörelse runt Lindesjön onsdag 6 maj 2015 kl 16-20. Lindesbergs Bibliotek och kulturkontor, Nätverket Lindekultur och flera kulturföreningar kommer att samlas runt Gamla Pumphuset och Gamla Bron.

Nätverket Lindekultur inbjuder alla kulturaktörer i Lindesberg att delta och presentera sig – gärna genom att bidra med kulturella aktiviteter på temat Lindesjön Runt (förslagsvis fototävling, konstutställning eller annat om ”min bästa bild av Lindesjön”). Deltagandet är kostnadsfritt för alla föreningar – anmäl ert intresse snarast möjligt (men senast 31 januari) till info.lindekultur@gmail.com.

Ett 40-tal företag, föreningar, skolor och offentliga verksamheter – som bidrar till att hålla Lindesbergs i rörelse – har redan anmält att de vill delta för att presentera sig under evenemanget. Och fler är på gång – fast snart börjar det bli fullbokat efter Lindesjön (se bilden ovan vilka som bokat platser efter Strandpromenaden).

Chans för alla att presentera sig

Det händer mycket i Lindesberg som bidrar till att göra orten attraktiv att bo, verka och leva i – tack vare framgångsrikt näringsliv, brett och livligt föreningsliv, bra skolor och offentlig service. Det vill Lindesbergs Rotaryklubb lyfta fram och synliggöra genom att ge alla möjligheten att presentera sig på ett trevligt sätt.

Företag, föreningar, skolor och offentlig verksamhet som bidrar till att hålla Lindesberg i rörelser och vill visa detta erbjuds därför möjligheten att presentera sig på valfritt sätt och på lämplig plats efter Lindesjön Runt onsdagen 6 maj 2015 kl 16-20.

”Vi håller Lindesberg i rörelse” är ett initiativ som drivs inom ramen för Rotary BeRör – ett lokalt Rotary-projekt för att utveckla Lindesberg som har tre syften:

  • Att sätta lindesbergare (och andra) i rörelse – genom att under trivsamma former ta sig (och upptäcka) Lindesjön Runt.
  • Att erbjuda företag, föreningar, skolor och offentliga verksamheter (som sätter Lindesberg i rörelse) möjligheten att presentera sig för nya målgrupper.
  • Att genom företagens sponsring ge ekonomiskt stöd till verksamheter som håller Lindesberg i rörelse.

Verksamheter som ska få ekonomiskt stöd 2015:

  • Linde Ridskola – bidrag till inköp av ny häst (som kommer att få namnet ”Rotary”).
  • Lindesbergs grundskolor – bidrag till inköp av idrottsutrustning som behövs för att kunna erbjuda idrottsaktiviteter för alla elever.
  • Kulturskolan Garnalia – bidrag till terminsavgifter för att fler elever ska få möjlighet att delta.

…..

Bilden: Verksamheter som kommer att presentera sig efter Strandpromenaden 6 maj.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in