Läkare, psykologer och vårdupplysningen: De litar svenskarna på gällande sin hälsa

By on 20 november, 2021
Arkivbild

Inspiration går att finna i allt – bland vänner, i naturen eller på bussen. Men vart hittar man sin inspiration gällande sin hälsa? I årets Hälsobarometer har Life undersökt vart svenskarna hittar inspiration gällande sin hälsa samt vilka hälsokällor som anses vara mest pålitliga. Läkare och vänner är de som toppar listorna.

Inspiration hjälper oss människor att motiveras och utvecklas, vare sig det gäller hälsan, jobb eller skola. En inspirationskälla som svenskarna gärna vänder sig till gällande hälsa är personer i sin närhet. Resultaten från Hälsobarometern 2021 visar att 72 procent får inspiration från familj och vänner. Kändisar är dem man minst inspireras av när det kommer till hälsa.

När det kommer till sitt psykiska och fysiska välmående är det utbildade experter som läkare, psykologer och hälsorådgivare som svenskar anser vara mest pålitliga. Så mycket som 60 procent anser att det är just läkare som de har mest tillit för. Dock ser vi en negativ trend gällande tidningar och digitala doktorer. Det är de kanaler som man litar minst på. Endast 14 procent litar på digitala doktorer som avsändare av information om fysiskt och psykiskt välmående. Nästan hälften så få har tillit till tidningar som hälsokälla.

– ­Det är väldigt roligt att så många som var fjärde svensk litar på oss hälsorådgivare när det handlar om fysiskt och psykiskt välmående. De många inte vet är att vi även finns tillgängliga via våra sociala medier där man kan ställa sina frågor gällande holistisk och balanserad hälsa. Bland annat kan vi guida dig genom djungeln av kosttillskott, vitaminer och mineraler, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa: Life

You must be logged in to post a comment Login