Länet | Hälsovård på väg firar ett år

Av på 2 oktober, 2015

Igår den 1 oktober firade vi att Region Örebro läns mobila hälsovårdsmottagning har rullat i länet i ett år. Allmänheten hade bjudits in till tårtkalas i vävstugan i Svartå där regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson deltog.

Den mobila hälsovårdsmottagningen är en del i vårt hälsofrämjande arbete som är till särskilt för dem som bor i glesbygden och har längre till vården. Mottagningen är ett viktigt komplement till vårdcentralerna, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), regionstyrelsens ordförande.

Bemannad av distriktssköterskor
Den mobila hälsovårdsmottagningen är en specialutrustad husbil som bemannas av distriktssköterskor. På mottagningen erbjuds patienter hälsosamtal, rådgivning och enklare sjukvårdsinsatser som till exempel blodtrycksmätning och vaccination mot säsongsinfluensa.

Besöksorter

Mottagningen började rulla den 1 oktober 2014. Den besöker regelbundet Finnerödja, Garphyttan, Glanshammar, Grythyttan, Gyttorp, Hammar, Hasselfors, Hjortkvarn, Hjulsjö, Järnboås, Mullhyttan, Olshammar, Ramsberg, Ställberg, Svartå, Vedevåg, Vintrosa, Vinön, Zinkgruvan och Åsbro enligt en fastställd turlista.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in