Länet | Torgmöten om ökad busstrafik i den västra länsdelen

By on 9 augusti, 2016
Karlskoga, Degerfors och kringliggande orter kan se fram emot förbättrad busstrafik från och med söndagen den 14 augusti.

Den 14 augusti börjar förändringarna i busstrafiken för länets västra delar att gälla. Det innebär bland annat att linje 500 kommer gå oftare, att linjenätet i Karlskogas stadstrafik ändras och att det införs en busslinje mellan Nora och Karlskoga. Den 16 augusti hålls torgmöten i Degerfors och Karlskoga för att och svara på allmänhetens frågor om den nya trafiken.

Länstrafiken i Örebro berättade tidigare i somras att flera förändringar var på gång för busstrafiken i de västra delarna av länet. Bland annat att linje 500 kommer gå oftare, att linjenätet i Karlskogas stadstrafik ändras och att det införs en busslinje mellan Nora och Karlskoga.

Det har varit ett intensivt arbete, särskilt under våren, att få till de här förändringarna i busstrafiken. Jag är övertygad om att många kommer märka av att det blir mycket bättre. Särskilt de som pendlar mellan Örebro och Karlskoga, och äntligen har vi fått en linje mellan Nora och Karlskoga. Det kommer binda ihop länet bättre än tidigare, säger Mats Gunnarsson (Mp), ordförande i Region Örebro läns nämnd för samhällsbyggnad.

Nu när förändringarna införs kommer Länstrafiken också att arrangera torgmöten där medborgarna i Karlskoga och Degerfors kommer få möjlighet att informera sig och ställa frågor om förändringarna.

Mötena kommer att äga rum:

  • Tisdag 16 augusti klockan 13-15 på Medborgarplatsen i Degerfors
  • Tisdag 16 augusti klockan 16-18 på Alfred Nobels torg i Karlskoga

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login