Lidl Sverige återkallar Vegansk dessert

By on 2 september, 2022
Lidl Sverige återkallar Vegansk dessert med smak av passionsfrukt, Caribbean Style – innehåller spår av nötter.
Bild: Lidl Sverige

Lidl Sverige återkallar Vegansk dessert med smak av passionsfrukt, Caribbean Style – innehåller spår av nötter, efter rutinanalyser har det visat sig att produkten innehåller spår av valnöt vilket inte framgår på produktens etikett.

För konsumenter som inte är allergiska mot nötter utgör produkten ingen hälsofara, Lidl Sverige ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten omgående.

Produkten har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker.

Andra produkter av märket Caribbean Style är inte drabbade. Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta har kunnat ske, samt att något liknande inte sker igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Återkallande berör endast produkten:

  • Artikel: Vegansk dessert med smak av passionsfrukt
  • Förpackningsstorlek: 2 *100g
  • Märke: Caribbean Style
  • Bäst-före-datum: 2022-09-22

Fakta Lidls kvalitetskontrollerspår
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer som genomförs av ackrediterade institut. Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Lidl

You must be logged in to post a comment Login