Lindesbergs Filmstudio Vårterminens filmprogram

Av på 16 december, 2021

Lindesbergs Filmstudio presenterar åtta filmer på Lindesbergs Bio i Folkets Hus under vårterminen 2022: Nomadland (18 januari), Babyteeth (3 februari), Tryffeljägarna från Piemonte (15 februari), Stålsystrar (3 mars), Moderna tider (15 mars), Världens värsta människa 31 mars), Clara Sola (12 april) och Sanna mödrar (28 april).

Lindesbergs Filmstudio är en del av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). Grundupplägget i filmstudiorörelsen är film i föreningsform vilket innebär att man måste vara medlem för att se Filmstudions filmutbud.

Vårterminen 2022 kostar ett medlemskap för vuxen 250 kronor. Ger tillträde till 7 filmstudiofilmer + 1 finsk extrafilm. Ungdom t o m 25 år alt vuxenstuderande betalar 150 kronor.  Medlemskap (filmkort) kommer att säljas genom en direktlänk till SFF efter årsskiftet.

Som medlem i Lindesbergs Filmstudio får du under vårterminen 2022 se dessa åtta filmer + ta med en gäst på EN valfri film under terminen:

”När nästa säsong sätter igång i januari kommer vi att kräva att få se covid-pass när man hämtar ut sitt filmkort. I övrigt kommer endast gäster att behöva visa sina covid-pass”, meddelar Lindesbergs Filmstudio.

Lindesbergs Filmstudios program våren 2022:

…………

Tisdag 18 januari kl 19:00: Nomadland

Amerikanskt drama från 2021. Regi: Chloé Zhao

En kvinna lämnar sin hemstad i Nevada efter att ha förlorat allt i den ekonomiska krisen. Hon packar sin skåpbil och ger sig ut på en resa genom den amerikanska västern för att leva som en nomad.

….

Torsdag 3 februari kl 19:00: Babyteeth

Australienskt drama/komedi från 2020. Regi: Shannon Murphy

Millas föräldrar tror sig uppleva sin värsta mardröm när deras allvarligt sjuka dotter blir handlöst förälskad i den småkriminella Moses. Men i takt med att Millas kärlek till Moses växer återkommer hennes vilja att leva. Snart kommer hon visa alla i sin närhet hur man lever livet till fullo och det som först såg ut som en katastrof för familjen Finlay blir i stället början på något nytt.

….

Tisdag 15 februari: Tryffeljägarna från Piemonte

Italiensk dokumentär från 2021. Regi: Michael Dweck

Djupt i Piemonte, Italien, jagar en grupp män, 70 eller 80 år gamla, efter den ovanliga och dyra vita tryffeln Alba – som har undvikit modern vetenskaps försök till odling. De lever ett enklare liv, jämsides deras lojala djur och perfekta land, som taget från en saga. Efterfrågan av vita tryfflar ökar för varje år, även när utbudet har minskat. På grund av klimatförändringar, och bristen på unga människor som kan föra traditionen vidare, är deras hemligheter mer eftertraktade än någonsin.

….

Torsdag 3 mars: Stålsystrar (Teräsleidit) – finsk extrafilm

Finskt drama/komedi från 2020. Regi: Pamela Tola.

Stålsystrar är en roadmovie, där åldern inte räknas. 75-åriga Inkeri har slagit ihjäl sin man och ett livstidsstraff väntar, men innan dess vill hon ta chansen att leva. Inkeri flyr mot friheten med sina storasystrar Raili och Sylvi. Under resans gång gör de upp med både det förflutna och med framtiden och med familje- och parrelationer. Finsk extrafilm som presenteras i samarbete med Lindesbergs kommuns finska förvaltningsområde. 

….

Tisdag 15 mars: Moderna tider

Amerikansk romantisk komedi från 1936. Regi: Charlie Chaplin

Man mot Maskin. Charlie Chaplin gestaltar luffaren som möter det löpande bandet. Den lilla luffaren blir slagen och utskälld inne i fabriken där manicken som liknar en matmaskin gör att lunchrasten endast varar i 15 minuter. Avskedad och arbetslös slår han följe med en hemlös för att söka efter lycka och pengar.

….

Torsdag 31 mars: Världens värsta människa

Norsk drama/komedi från 2021. Regi: Joachim Trier

Den avslutande delen av Joachim Triers Oslo-trilogi (Reprise & Oslo, 31 augusti) följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening. 

….

Tisdag 12 april: Clara Sola

Svenskt drama från 2021: Regi: Nathalie Alvarez Mesén

I en avlägsen by i Costa Rica anses 40-åriga Clara ha en särskild förbindelse med gud. Men bakom den andliga upphöjelsen gömmer sig en uppdämd längtan efter kärlek och erotik.

….

Torsdag 28 april: Sanna mödrar

Japanskt drama från 2021. Regi: Naomi Kawase

Efter en lång och fruktlös kamp för att bli gravid bestämmer sig Satoka och hennes man för att adoptera en pojke. Lyckan är total, men inte för evigt. Några år senare ringer telefonen. En kvinnoröst säger: ”Jag vill ha tillbaka mitt barn!”

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in