Lokalt – Klartecken för byggstart för Brf Rynningeåsen

Av på 17 oktober, 2016
Brf Rynningeåsen, Örebro

2014 säljstartades Brf Rynningeåsen med 74 lägenheter fördelade på två etapper, detaljplanen för området var fastställt, och följdes av Kärnhem. Det beviljade bygglovet från Örebro kommun blev dock överklagat till Länsstyrelsen i Örebro. 

Trots att Länsstyrelsen gav rätt på alla punkter, blev även detta beslut överklagat, till mark- och miljödomstolen i Nacka. Ärendet hamnade till sist hos Svea Hovrätt och Mark- och Miljö-överdomstolen där de gav prövningstillstånd avseende överklagan av bygglovet för Brf Rynningeåsen. Då denna process är tidskrävande och utgången var osäker avslutades alla avtal med de kunder som köpt en lägenhet.

Brf Ryningeåsen har nu omarbetas med 10 lägenheter färre, dessa fanns tidigare i första hand på vindsvåningen som nu är borttagen. Nu har också bygglovet vunnit laga kraft och en byggstart är därför möjlig under första halvåret nästa år. De 64 lägenheterna i Brf Rynningeåsen är ute till försäljning.

I Rynningeåsen är det bara 1,5 kilometer in till Örebro centrum och naturreservatet Rynningevikens vackra natur ligger runt knuten. I Brf Rynningeåsen finns något för alla – från trivsamma studios till 5 rum och kök med plats för den stora. Den gröna innergården får generösa utrymmen med pool, trädäck och pergola för trivsam samvaro.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in