Noras elever nöjda med skolmaten

Av på 5 november, 2018

I Nora kommun är skolmaten populär! Mätningar i olika årskullar visar att eleverna gillar skolmaten och upp till årskurs 4 äter nästan alla skolmat varje dag. Men även drygt 90 procent av 7-orna både gillar och äter sin skolmat.

– De goda siffrorna är ett kvitto på att vi satsar på skolmaten, säger kostchef Sabina Elisson.

Den årliga enkäten kring skollunch ställer frågorna ”Jag äter skolmat varje dag” och ”Jag tycker skolmaten är bra”. Enkäten och redovisningen är en del av ELSA-projektet, som är ett samarbete mellan Region Örebro län och kommunerna och fokuserar att följa och jämföra hälsoläget för barn och unga på ett likvärdigt och kvalitetssäkrat sätt. Uppgifter samlas in genom elevhälsosamtal med alla elever i förskoleklass, årskurserna 4, 7 samt första året i gymnasiet

I Nora kommun har vi valt att satsa på skolmaten, både genom goda råvaror, utbildad och bra personal i köken och god hushållning, säger Sabina Elisson, kostchef. Kostnaden för skolmaten är 7.600 kr per elev och år och med den siffran hamnar Nora i mitten bland kommunerna. Men våra nöjdhetssiffror ligger gott och väl över den sammanslagna länsnivån.

Resultaten för skolmat är en del av Nora kommuns satsning på förskola och skola.

– Skolmaten är en del av elevhälsan och absolut en del av Nora kommuns sammantagna goda skolresultat, säger skolchef Henrik Lundberg.

I Nora kommun gillar eleverna sin skolmat.

Länet | Nora
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in