NORDIC RACER – den nya skidmaraton serien startar med Engelbrektsloppet i Norberg

Av på 2 februari, 2019
"Fotograf Joakim Abrahamsson": Engelbrektsloppet startar i Norbergs centrum

Engelbrektsloppet inbjuder alla skidlöpare till Norberg 8-10.2 och att delta i starten av Euroloppets nya Nordic Racer serie. Följande svenska skidmaraton i den europeiska serien är 7-milaloppet i Umeå regionen med start i Vindeln 76 km och mål i Robertsfors 17.2. Serien fortsätter i mars med Jyväskylä- och Vuokatti-loppet i Finland. Även Alliansloppet på rullskidor i augusti Trollhättan hör till serien.

NORDIC RACER by Euroloppet. Att delta är det viktigaste – belöningen väntar
Nordic Racer hör till den populära Euroloppet skidmaraton serien som organiseras av det europeiska skidmaratonförbundet. Den nya serien uppmuntrar svenska och finska skidlöpare deltagande i två av de fem nordiska loppen. Åker man två nordiska huvudsträckor samma vinter belönas man med ett Nordic Racer diplom, en funktionell Wease träningsmössa samt som extragåva BLITZ skidglasögon eller START HF6 glidvalla. Åker man ytterligare ett valbart lopp, når man upp till Euroloppet Racer nivå och får en gratisstart till följande vinter samt en START HF6 glidvalla.

Ett Euroloppet pass på 10 år kostar 39 euro. Med passet erhåller man reducerat pris på anmälningsavgiften.

Något för var och en – klassisk och fri teknik
För dem som trivs i skidspåren och söker långlopp i välpreparerade spår och utan trängsel utgör Euroloppet.com en informativ plattform. Euroloppet skidmaratonserien omfattar 18 långlopp i 12 länder i Norden och Mellan-Europa. Var och en kan planera sin egen Tour de Ski och hitta nya skidorter och lopp med likasinnat sällskap.

Samtliga Euroloppet långlopp bjuder en huvudsträcka på 42-76 km i klassisk teknik. Därtill erbjuds stafetter och kortare sträckor, som välkomnar både team och nybörjare, medan juniorer och knattar har egna serier i en del av loppen. I Finland och Mellan-Europa erbjuds loppen även i skate teknik. Loppen är öppna för alla, både tävlingsåkare och motionärer. 

Seeda för Vasaloppet från andra startledet

Sveriges näststörsta skidevenemang Engelbrektsloppet, går av stapeln 10.2 i Norberg. 7-milaloppet startar i  Umeå följande helg. Båda huvudsträckorna och nyheten  Engelbrekts 45 km utgör seedning för Vasaloppet. Den lätt kuperade Engelbrektsprofilen i Norberg bådar ett bra testrace för dubbelstakarna medan den något knixigare 7-milan (76 km) bygger upp uthålligheten. Vill man utmana sig i vackra alplandskap kan man seeda i Koasalauf 50 km, vars start 9.2 i St. Johann in Tirol ligger 670 m ovanför havet. Alliansloppet på rullskidor är likväl ett Vasa seedlopp.

Utöver reducerad anmälningsavgift Euroloppet-åkarna ocksǻ en startplats i den andra startgruppen.

Läs mer om Euroloppet Passet : https://www.euroloppet.com/se/euroloppet-passet.html

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in