Nu får 1,9 miljoner svenskar röda kuvertet

Av på 15 mars, 2019

Nu landar de första röda kuverten i brevlådan hos 1,9 miljoner privatanställda tjänstemän. Kuvertet från Collectum innehåller årsbesked om tjänstepensionen ITP. Den genomsnittliga pensionsspararen får enligt prognosen 7 300 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen.

Öppna ditt röda kuvert och ta reda på din prognos. Logga sedan in på minPension.se för att få hela bilden av din framtida ekonomi som pensionär, säger Tomas Carlsson, Collectums pensionsexpert.

Det röda kuvertet från Collectum innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension. Kuvertet kommer på posten under mars och april. Den som har den digitala brevlådan Kivra fick sitt årsbesked redan i början av mars.

I dag motsvarar den allmänna pensionen knappt hälften av den tidigare lönen i pension. Den som har tjänstepension under hela arbetslivet kan i stället få upp till två tredjedelar av lönen när det är dags för pension. I genomsnitt får landets privatanställda tjänstemän 7 300 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen.

– Tjänstepensionen är en allt viktigare del av den framtida pensionen. Det viktigaste pensionstipset är därför att redan från start jobba hos en arbetsgivare som erbjuder kollektivavtalad tjänstepension, säger Tomas Carlsson.

Den genomsnittliga tjänstepensionsprognosen visar månadsutbetalningen för den som i dag tjänar in till ITP 2, exklusive den del som kallas ITPK.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in