Ny imponerande tour-seger för lag Edin

By on 17 april, 2017
Foto: © Grand Slam of Curling / Anil Mungal

Lag Edin blev historiska under hösten när de som första icke-kanadensiska lag vann en majortitel men det var bara början på en fantastisk säsong. Andra titeln kom två veckor senare, EM-guld i november, nya topplaceringar efter jul, VM-silver för knappt två veckor sedan och idag kom nästa stora framgång. Efter vinst 5-3 i finalen mot Mc Ewen, Kanada säkrade lag Edin sin tredje majortitel och dessutom totalsegern i Rogers Grand Slam Cup.

Att vinna hela Rogers Grand Slam Cup var en unik möjlighet för vårt lag. Vi kanske aldrig får chansen igen och dessutom gjorde vi en av våra bästa matcher under säsongen, sa Niklas Edin efter semifinalen tidigare idag.

Vägen mot final gick via vinst i kvartsfinal mot De Cruz, Schweiz och sedan mot Smith, Skottland i semifinal. Finalmotståndare var mycket meriterade Mc Ewen som i sin semifinal slog ut de nyblivna världsmästarna lag Gushue.

Finalen fick en jämn inledning och var mycket välspelad. Efter fyra omgångar var läget 2-2 med favör av sista sten för lag Mc Ewen, och efter några svenska misstag hamnade lag Edin under rejäl press. Men i ett utsatt läge levererade Oskar Eriksson, matchens och kanske säsongens snyggaste sten. En trippel utslagning rensade boet och dessutom rullade den svenska stenen in bakom gard. Oskars curlinggodis vände hela omgången och lag Edin kunde pressa Mc Ewen till ett poäng. Det blev också den sista kanadensiska poängen.

Efter svensk kvittering i sjätte omgången blev det stulna poäng i både sjunde och åttonde omgången och slutseger 5-3 för lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och coach Fredrik Lindberg.

Det känns fantastiskt. Den här tävlingen är förmodligen en av de tuffaste att vinna om man tittar på startfältet och många lag har en hög nivå efter en lång säsong med VM, tourer och nationella kval. Vi var lite slitna efter VM och fick kämpa i början av tävlingen. Men efter inledningen med en vinst och två förluster började vi spela riktigt bra. Vi hade lite flyt och tur på vägen som tog oss till slutspel, det ska erkännas. Men sammantaget spelade vi bra genom hela turneringen, säger Niklas Edin till tävlingens hemsida.

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login