Nya lågprisoperatörer pressar priserna för abonnemang

Av på 10 juli, 2021

Nya mobiloperatörer ökar på marknaden, både mindre självstående aktörer och förgreningar från de större mobiloperatörerna. Fler billiga mobilabonnemang dyker upp och pressar ner priserna. Dessutom blir det mer vanligt att det inte finns en bindningstid på abonnemanget.

En stor fördel med fler operatörer, stora som små, är att kunderna får ett bredare sortiment. Idag används mobilen till mycket mer än att bara ringa vänner och familj. Många föräldrar har även önskemål om speciella abonnemang för sina barn. Seniorer har sina speciella önskemål, bland annat lättförståeliga mobiler och att på ett smidigt sätt få hjälp med eventuella problem eller frågor.

De nya fristående mobiloperatörerna både pressar priserna och erbjuder nischade erbjudanden och tjänster. Karma Mobil erbjuder rabatterade priser, som är baserade på din ålder. Detta är extra förmånligt för seniorer. Dessutom får seniorerna en väldigt personlig service, vilket ger de en större trygghet om de skulle behöva hjälp med något.

Det kan kännas överväldigande att själv söka igenom alla de alternativ som finns på marknaden, men man behöver inte själv göra det grovjobbet. Abonnemangsjakt är en sajt där man kan jämföra mobiloperatörer och mobilabonnemang. Deras besökare är nöjda över antalet nya mobiloperatörer och det syns bland annat då allt fler besökare väljer att gå vidare med just dessa.

Är du även intresserad av att fördjupa dig i någon eller några operatörer på marknaden, så finns även listor med information om operatörers erbjudande, täckningskarta, surfmängd, bindningstider och priser.

Vad behöver du tänka på?

Oavsett vilka behov du har när det gäller ditt mobilabonnemang, så bör du först och främst tänka på att det inte alltid är de stora mobiloperatörerna som har det bästa erbjudandet för dig. Även om många känner trygghet med att stanna kvar som kund bland de större operatörerna på marknaden, så ändrar allt fler kunder sin åsikt.

När det kommer till mobilabonnemang med fri surf dominerar fortfarande de stora operatörerna. Men de mindre nya aktörerna knappar in fort, då de i hastig takt bjuder allt större surfmängd till överkomliga priser. Dessutom erbjuder flera av de mindre självstående nischade erbjudanden och de är mer benägna till att pressa priserna.

Är eSIM relevant för dig?

Det syns en ökad efterfrågan på eSIM. Både vad gäller söktrenden i stort men också besökare som hör av sig direkt och vill ställa ytterligare frågor. Allt fler får upp ögonen för denna nya slags bekvämlighet och sannolikt är smartklockornas utbredning ytterligare en bidragande faktor till det. Är du nyfiken på eSIM?

Men tillhör du gruppen som inte använder nyare modeller av mobiltelefoner eller andra enheter, så är du kanske mer intresserade av billiga mobilabonnemang. Är detta viktigare för dig än att slippa hantera ett litet plastkort, så behöver du inte fördjupa dig på eSIM. Varje fall inte ännu, då det fortfarande är väldigt nytt på marknaden.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Heymedia Partners

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in