Nya polisområdeschef i Örebro

By on 11 januari, 2023
Lars Wirén är ny polisområdeschef i Örebro.
Bild: Polisen

Från den 1 januari -23 har polisområde Örebro fått ny chef efter att ha varit chef i Värmland, där har Anna Hallqvist tagit över efter Lars Wirén som i sin tur har börjat i Örebro.

Lars Wirén kommer närmast från ett uppdrag som polisområdeschef i Värmland. Ett uppdrag som han har haft sedan 2015. Även Lars har en lång karriär som polis och han har framförallt arbetat i Örebro län. Han har bland annat arbetat som områdespolis, yttre befäl, närpolischef och biträdande operativ chef.

– Som polisområdeschef har man ett geografiskt ansvar. Det är både utmanande och inspirerande att tillsammans med medarbetare, chefer och samverkanspartners få forma och utveckla en verksamhet tillsammans och som så direkt påverkar tryggheten i människors vardag. Jag är otroligt glad och full av energi att ta mig an mitt nya uppdrag, säger Lars.

– Jag är mycket glad att Lars och Anna antagit utmaningen och vill vara med och ta vårt gemensamma uppdrag in i framtiden. Båda kommer att tillföra viktiga perspektiv i den strategiska ledningen av polisregion Bergslagen, säger regionpolischef Patrick Ungsäter.

Örebro
Örebronyheter

Källa Polisen

You must be logged in to post a comment Login